El junedenc Ramon Barrufet líder de la Copa Espanya d’Esquí U16

El junedenc Ramon Barrufet es va endur 3 victòries, dos en Súper gegant i una en Gegant, a més d’un tercer lloc en el segon Gegant de la Copa Espanya, i un primer i un segon lloc en les proves de la Copa Catalunya, disputades entre el 6 i el 8 de febrer a Baqueira Beret.

P2080071
photo_camera El junedenc Ramon Barrufet amb els sis trofeus aconseguits a Baqueira Beret.

El junedenc Ramon Barrufet es va endur 3 victòries, dos en Súper gegant i una en Gegant, a més d’un tercer lloc en el segon Gegant de la Copa Espanya, i un primer i un segon lloc en les proves de la Lliga Catalana disputades entre el 6 i el 8 de febrer a Baqueira Beret. Gràcies a aquests bons resultats Barrufet podrà disputar les competicions d’Eslovènia i Croàcia.

Baqueira Beret va acollir la 2ona fase Copa Espanya u16 organitzada per la RFEDI i el 17è Memorial Montse Corominas sota l'organització del CEVA amb la col·laboració de la FCEH. La competició alpina va donar el tret de sortida divendres 6 amb dos Súper Gegants només puntuables per a Copa Espanya, per continuar dissabte 7 i diumenge 8 amb dos Gegants puntuables tant per a Copa Espanya com per a Lliga Catalana Infantil.

Pel que fa al primer Súper gegant, en noies, la guanyadora va ser Carmela Olmo del CAEI amb 1:02.92, seguida de l'aragonesa Irati Belio amb 1:03.13 i Carla Grau del CET amb 1:03.32. En nois, Ramon Barrufet del CAEI es va dur la 1era posició amb 1:01.84, seguit de Marc Montes del CEVA amb 1:02.29 i de l'aragonès Marco Sanchez amb 1:02.37. En el segon Súper gegant, la corredora més ràpida va ser l'aragonesa Irati Belio amb 1:04.00, seguida de Carla Grau del CET amb 1:04.64 i de Carla Vilalta de LMCE amb 1:05.19. En nois Ramon Barrufet va repetir liderat amb 1:01.71, seguit de l'aragonès Andres Trujillo amb 1:02.67 i de Marc Montes del CEVA amb 1:02.79.

Pel que fa al Gegant, en noies, el podi va estar liderat per l'aragonesa Rocio Gordo amb 2:07.30, seguida de Alba Forne de LMCE amb 2:07.59 i Carmela Olmo del CAEI amb 2:07.64. Al primer esglaó del podi masculí va pujar Ramon Barrufet del CAEI amb 2:02.23, campió en les dues proves de Súper gegant, seguit de Marco Sanchez amb 2:02.42 i Andres Trujillo amb 2:02.67. En el segon Gegant, Irati Belio va tornar a liderar el podi femení amb 2:03.54, seguida de Carla Garu del CET amb 2:05.26 i de Carmela Olmo del CAEI amb 2:05.48. Finalment, el podi masculí del segon Gegant va estar dominat per Andres Trujillo amb 2:05.66, seguit d'Isidre Sans del AISC amb 2:07.01 i de Ramon Barrufet del CAEI amb 2:08.02.

Així doncs, en aquesta 2ona fase de Copa Espanya a Baqueira hi van participar els primers 36 corredors i 36 corredores de la classificació provisional del circuit estatal de Copa Espanya i també els esquiadors més destacats de Lliga Catalana Infantil de la FCEH en els Gegants del cap de setmana.