Justícia invertirà 80.000 euros a l'Espai Macià de les Borges Blanques

El Departament de Justícia, Drets i Memòria es compromet a aportar de manera anual un total de 20.000 euros al centre en quatre anys amb la possibilitat de prorrogar l'acord fins al 2030
Visita de la consellera Ubasart a l'Espai Macià a les Borges Blanques - Foto: Departament de Justícia
photo_camera Visita de la consellera Ubasart a l'Espai Macià a les Borges Blanques - Foto: Departament de Justícia

El Departament de Justícia, Drets i Memòria invertirà 80.000 euros a l'Espai Macià de les Borges Blanques fins al 2026. El departament es compromet a aportar de manera anual un total de 20.000 euros al centre en quatre anys amb la possibilitat de prorrogar l'acord fins al 2030. El conveni signat entre la Generalitat, la Direcció General de Memòria Democràtica, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de les Garrigues i l'Ajuntament de les Borges Blanques permetrà impulsar, dinamitzar i difondre l'activitat memorialística del centre d'interpretació de la figura de Francesc Macià. L'acord també preveu la constitució d'una comissió per tal de vetllar pel desenvolupament de les actuacions previstes.

L'Espai Macià de les Borges Blanques és un equipament cultural que difon la trajectòria i el llegat de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya. L'espai recupera i comparteix el patrimoni documental, gràfic, audiovisual i sentimental lligat a Macià en forma d'exposició permanent per descobrir la seva faceta humana, cultural, ideològica i política. Així mateix, l'equipament ofereix tallers, activitats i trobades d'aprenentatge sobre el president.

Comentaris