L’Ajuntament de les Borges crea les regidories d’Habitatge Social i Transparència

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha creat la regidoria d’Habitatge Social, la de Participació, Transparència i Bon Govern, i la de Patrimoni i Equipaments Culturals, com a principals novetats, d’aquest mandat 2015-2019.

Corporació municipal de les Borges Blanques 2015-2019-2
photo_camera La Corporació municipal de les Borges Blanques 2015-2019.

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques de constitució del nou cartipàs municipal, celebrat aquest divendres al vespre ha aprovat crear la regidoria d’Habitatge Social, la de Participació, Transparència i Bon Govern, i la de Patrimoni i Equipaments Culturals, com a principals novetats, d’aquest mandat 2015-2019.

L’alcalde Enric Mir ha destacat que a l’hora de confeccionar el nou cartipàs, no hem volgut incrementar cap de les retribucions previstes, ni assignar cap nova dedicació. Així, la número 2 de CiU, Núria Palau, serà la portaveu de la formació, serà la 1a tinent d’alcaldia i portarà les carteres de Governació, Recursos Humans, Funció Pública i Relacions Institucionals. El número 3, Jordi Ribalta, serà 2n tinent alcalde i gestionarà l’àrea de Promoció Econòmica, Noves Tecnologies, Turisme, Comerç, Fires i Mercats. La número 4, Maria Fusté, serà la 3a tinent d’alcalde i serà la responsable de la regidoria de Participació, Transparència, Bon Govern, Patrimoni i Equipaments Culturals, Ensenyament i Joventut. El número 5, Francesc Mir, mantindrà la cartera d’Urbanisme i Esports, i juntament amb l’alcalde i els tinents d’alcalde formaran la Junta de Govern Local.

Al seu torn, la número 6, Esther Vallès, s’encarregarà de l’àrea d’Acció Social i Ciutadania, Habitatge Social, Benestar, Família i Salut. El 7è regidor de CiU, Daniel Not, s’ocuparà de la regidoria d'Espais i Vies Públiques, Medi Ambient i Agricultura, Parcs i Jardins. La número 8, Ariadna Salla, serà la responsable de Promoció Cultural i Festes. Finalment, l’alcalde Enric Mir gestionarà Economia, Hisenda i Comunicació.

Comissions informatives i retribucions

Pel que fa a les Comissions Informatives de caràcter permanent, es mantindran les dues actuals, la d’Economia, Urbanisme i Promoció Econòmica; i la de Governació, Cultura, Polítiques Socials i Ciutadania, en les que CiU tindrà 4 representants, ERC 2 i la CUP 1. En la sessió també s’ha acordat que els plens ordinaris es continuïn celebrant els darrers dijous no festius dels mesos imparells, les Juntes de Govern cada setmana els dimarts no festius, i les Comissions Informatives la setmana anterior al Ple.

En relació al règim de dedicació i les retribucions i indemnitzacions dels membres de la nova corporació s’ha mantingut el mateix que ja hi havia des de l’any 2007, és a dir 50 euros per assistir al Ple, 25 euros per anar a la Comissió Informativa i 170 euros per assistir a la Junta de Govern, amb un màxim de 4 al mes. A més, cada grup municipal continuarà rebent 30 euros al mes i 45 euros més per regidor electe.

Finalment, a més de nomenar els representants de la Corporació en òrgans col·legiats que siguin competència del Ple i a la Comissió de Coordinació Municipal, que ha de donar suport i ha de fer el seguiment de la gestió de l’Ajuntament, el Ple també ha establert que el grup municipal d’ERC estarà integrat per Salvador Noguera, que actuarà de portaveu, Enric Farran, Montserrat Casals i Albert Valero; i el de la CUP tindrà a Josep Ramon Farran com a portaveu i únic regidor.

Comentaris