14.08.2022 |

L’Ajuntament de les Borges mesura les freqüències de camp electromagnètic

El consistori disposa des d'aquesta setmana d'un equip portàtil, cedit per la Generalitat, per a mesurar els nivells procedents de les antenes de telefonia mòbil i altres emissors a la capital garriguenca.
Un agent de la Policia mesura els nivells de sorolls.
Un agent de la Policia mesura els nivells de sorolls.
L’Ajuntament de les Borges mesura les freqüències de camp electromagnètic

L'Ajuntament s'ha sumat a projecte de Governança Radioelèctrica impulsat per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Govern, en el què participen un centenar de consistoris catalans. Els tècnics municipals ja han recollit dades al col·legi Joan XXIII, i el proper dilluns ho faran al col·legi Mare de Déu de Montserrat i l’IES Josep Vallverdú. Properament es mesuraran altres punts que la Generalitat determina com a sensibles, com la llar d’infants, la residència d’avis, el Centre d’Atenció Primària (CAP), altres edificis públics i zones de jocs infantils. Els ciutadans interessats a més, podran demanar que es mesuri un lloc concret del municipi.

Després de mesurar les freqüències, l’Ajuntament fa tramesa dels resultats a la Generalitat, que amb els valors obtinguts elabora un mapa que es pot consultar al web www.liferadioelectricgovernance.cat, a més d’altra informació d’interès sobre el tema com resultats de les mesures efectuades, legislació i principals informes científics. En cas que les dades indiquin que els nivells electromagnètics són un risc per la salut, la Generalitat iniciarà les actuacions necessàries. Segons Enric Mir, alcalde de les Borges, “aquestes actuacions de control de nivells de camp electromagnètic (CEM) permetran que els veïns coneguin de primera mà quin és l’impacte que generen la mitja desena d’antenes de telefonia mòbil instal·lades dins nucli urbà i al seu voltant. La mesura està encarada a donar solució a la inquietud que pugui generar la convivència prop de les antenes pels possibles efectes de les ones electromagnètiques en la salut de les persones”.

L’Ajuntament de les Borges mesura les freqüències de camp electromagnètic
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement