L’Ajuntament de Cervià de les Garrigues celebra l'acte oficial del centenari

A la jornada hi van prendre part el president de la Diputació, Joan Reñé, a més dels cinc darrers alcaldes que ha tingut el municipi, entre ells l'alcaldessa actual, Gemma Manresa.

L'homenatge als alcaldes de Cervià va comptar amb l'actuació de la coral Audite de Valls
photo_camera L'homenatge als alcaldes de Cervià va comptar amb l'actuació de la coral Audite de Valls. Foto: Damià Alentorn.

Els actes de celebració del centenari de l'edifici de la Casa de la Vila de Cervià van arribar dissabte, coincidint amb la Festa Major del municipi, al seu moment més esperat amb la commemoració oficial de l'aniversari, que va presidir el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb els cinc darrers alcaldes que ha tingut el municipi. Durant el seu parlament, Reñé va destacar “el valuosíssim llegat com és l’ajuntament modernista de Morera i Gatell, que se suma a altres construccions modernistes de la comarca, especialment, cooperatives”. Reñé va contextualitzar el centenari de l'edifici amb la Mancomunitat de Catalunya i “per tant, aquest centenari, a banda de recordar un valor arquitectònic del municipi és un homenatge a l’ebullició social i cultural  de Cervià, en una època de represa per a Catalunya i un homenatge a la memòria d’aquella gent que a principis de segle va fer pinya per recuperar un país, desconstruït des del 1714”.

L'edifici de l'Ajuntament de Cervià es va inaugurar l'any 1913 i va ser encarregada al reconegut arquitecte modernista Francesc de Paula Morera i Gatell, i inicialment acollia també les escoles.

L'acte, que va acabar amb un vermut popular, va incloure l'actuació de les corals Audite de Valls i la de Cervià, a la Sala del poble. Els actes del centenari, que van arrencar al mes de març, s'allargaran fins el proper 22 de desembre, quan tindrà lloc l'acte de clausura, que inclourà un gran concert, jocsde pirotècnia i una llonganissada popular.

Comentaris