L’Ajuntament de la Granadella demana ajuda a Cultura per obres urgents a l’Església

L’Ajuntament de la Granadella ha sol·licitat un ajut al Departament de Cultura de la Generalitat per a la realització d’obres urgents a l’Església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella.

Foto Catedral de Les Garrigues 1
photo_camera L’Església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella, coneguda com la Catedral de les Garrigues.

El passat mes de juny l’Ajuntament de la Granadella va sol·licitar un ajut al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a la realització d’obres urgents a l’Església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella, coneguda també com La Catedral de les Garrigues.

L’Ajuntament i el Bisbat de Lleida han arribat a un acord per prioritzar aquesta actuació que consisteix en la restauració parcial de les cobertes dels contraforts, del cimbori i del creuer, i de les voltes i paviments en el campanar, així com instal·lar uns plafons informatius i accions de difusió i divulgació d’aquest patrimoni garriguenc, únic a la Plana de Lleida.

L’església de Santa Maria de Gràcia ha sofert un procés de degradació progressiu des de la Guerra Civil, on va rebre varis impactes. El cost de l’actuació és de 64.000 € i l’import demanat d’ajut al Departament de Cultura és de 45.000 €, el 70% de la inversió.

L’Ajuntament de la Granadella al seu pressupost del 2015 té consignada una partida pressupostària per cofinançar aquesta actuació la qual en cas de concedir-se l’ajut s’executaria aquest mateix 2015 amb  motiu de la seva urgència. 

El març del 2014 l’Església de va ser declarada pel Govern de la Generalitat Bé cultural d’Interès Nacional (BCIN). Es troba situada al centre de la població de la Granadella i va ser bastida de nova planta en l’últim terç del segle XVIII. L’Ajuntament de la Granadella els darrers anys ha iniciat una tasca de recuperació i valorització del patrimoni arquitectònic del municipi.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement