L'Ajuntament de la Pobla de Cérvoles es queixarà a Endesa per haver deixat el poble a les fosques

Els 180 veïns del municipi no van tenir electricitat aquest dissabte a causa de la caiguda d'un llamp

Fira de l'Oli la pobla de Cérvoles
photo_camera El municipi compta amb 180 habitants, la majoria d'ells, gent gran

L'alcalde de la Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé, presentarà demà una queixa formal a Endesa per l'avaria de subministrament elèctric que dissabte va deixar els 180 veïns sense llum durant 12 hores, d'onze del matí a onze de la nit. L'avaria la va provocar un llamp, que va fer caure una part de cablejat, a l'entrada del poble.

Segons ha explicat l'alcalde Estradé, "van passar quatre hores des de que vam comunicar la incidència fins que van arribar els primers tècnics, a les quatre de la tarda". No obstant, fins a les onze de la nit no es va restablir el servei. Una cosa impensable al segle XXI, que ens tinguin 12 hores sense llum". L'alcalde de la Pobla de Cérvoles critica que no s'hagués instal·lat un generador provisional i ha lamentat les molèsties que han tingut els veïns, ja que molts d'ells, concretament un 85%, tenen més de 65 anys. "Són gent que depenen de la calefacció i en alguns casos, de les màquines d'oxigen", ha explicat. Per aquest motiu a més de presentar la queixa formal a Endesa Estradé es reunirà demà amb representants de l'empresa per "exigir-los explicacions i algunes compensacions". 

L'alcalde veu lícit demanar compensacions pel dany moral que han patit el veïns, i no tant per les pèrdues econòmiques, ja que "no n'hem tingut constància". Per aquest motiu demanarà als representants de l'empresa l'arranjament del cablejat elèctric antic de les dos úniques zones del municipi que encara no s'han habilitat. "Demanarem que ens col·loquin el cablejat trenat negre perquè les façanes guanyin en uniformitat i es millori la imatge d'aquest municipi nostre, que és encantador".  

Comentaris