L'Albi aplega més de 400 persones en la 8a Trobada de dones de les Garrigues

Durant el dia també se celebren diferents actes del Tricentenari

VIII Trobada de Dones de les Garrigues a l'Albi
photo_camera VIII Trobada de Dones de les Garrigues a l'Albi

La Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues va organitzar diumenge la vuitena jornada "Les Garrigues en femení", una cita que té lloc cada any i de manera itinerant per diferents municipis de la comarca, i que pretén sensibilitzar en la igualtat sobre dones i homes alhora que vol potenciar la cohesió del territori. En aquesta edició, que va tenir lloc a l'Albi, hi van participar unes 400 persones. 

Com és habitual la jornada va comptar amb actes que van tenir lloc durant tot el dia, però aquest any la novetat va ser la celebració de la Festa del Tricentenari a les Garrigues en motiu dels 300 anys de la caiguda de Barcelona en la guerra de Successió, un acte impulsat en el marc de la trobada de les dones garriguenques. En aquest sentit destaca la representació de l'obra de teatre "1714, la història ens convoca", creada per Tere Garsaball, presidenta de la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues. Garsabal ha explicat que "amb aquesta peça teatral les dones de les garrigues ens hem sumat als actes del Tricentenari sense deixar de banda el nostre objectiu, la sensibilització envers la igualtat". L'obra explica què va passar a la guerra de Successió centrant-se en els fets de Lleida i de les Garrigues i donant molta importància a la qüestió de les dones i en com van viure aquells fets. L'obra, interpretada pel grup Rellotge de sorra garriguenc -formació integrada per dones de la comarca- es podrà veure el proper 17 de juliol a Fulleda. Una altra de les novetats de la jornada va ser el concurs "Suma't al Tricentenari i fes un mural al teu poble", una iniciativa que va comptar amb sis municipis participants. L'Albagés, Vinaixa, Fulleda, Cervià, la Floresta i Tarrés van crear un dibuix original amb el què van competir, però finalment el premi va ser per Fulleda, que va pintar un mural amb la imatge d'una rotllada i l'estelada a les parets de les piscines.

Pel que fa a la resta d'actes cal destacar l'esmorzar popular, amenitzat pels grallers "La tropa del caragol", les visites culturals a l'església, el castell i l'ermita, el mercat medieval que va tenir lloc al matí a la plaça de l'Albi i el dinar típic del segle XVIII. Finalment l'historiador Isidre Pinyol va tancar els actes amb la xerrada "Fets i conseqüències de la Guerra de successió".

Comentaris