L'Albi commemora els 50 anys de la creació de l'escola

Els programa d'actes inclou una exposició fotogràfica sobre l'edifici que es podrà visitar fins l'11 d'agost

Desenes d'exalumnes de l'escola van assistir a l'acte
photo_camera Desenes d'exalumnes de l'escola van assistir a l'acte

Un centenar de persones van assistir diumenge al primer dels actes de commemoració dels 50 anys de les escoles a l’Albi, organitzat per l'Ajuntament de l'Albi i per l'escola Els Aubis. Hombelina Rius, Montse Ribé i Eva Martí van presentar el programa, que s'allargarà fins el 15 d'agost i l'opuscle que commemora l'efemèride. A més, van recordar els cinquanta anys del edifici escolar i van explicar que l’Albi lluita des de fa més d'un segle per poder tenir unes escoles decents.

Els actes seguiran el 12 de juliol a les deu de la nit amb la Nit astronòmica, quan el castell acollirà una conferència sobre astronomia a càrrec d'Adolf Boldú. Seguidament hi haurà una passejada nocturna. Pel que fa a l'acte institucional dels 50 anys de l'edifici tindrà lloc el 20 de juliol i comptarà amb la presència de nombroses autoritats locals i comarcals. També s'inaugurarà l'exposició "L'escola de l'Albi: Més de 100 anys d'escola i 50 d'edifici escolar", que es podrà visitar els dies 21 i 28 de juliol, i 3, 4 i 11 d'agost de sis a vuit de la tarda.

El programa acabarà el dia de la Mare de Déu d'agost (15) a les deu de la nit amb el concert de música folk que oferiran el grup Els Gouillers al castell de l'albi, dins del cicle de concerts Música als Castells.

comentaris