24.01.2021 |
Territoris.cat

L’alcalde de les Borges confirma la seva participació a la Via Catalana

Mir, que participarà a la concentració independentista assistint al tram de Mont-Roig del Camp, considera que “dins de la històrica reivindicació del nostre país a tenir autogovern cal fer un pas més tant de cara a Madrid com a l’exterior”.

Els membres de l'ANC de les Borges han col·locat avui una estelada al campanar
Els membres de l'ANC de les Borges han col·locat avui una estelada al campanar
L’alcalde de les Borges confirma la seva participació a la Via Catalana

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha anunciat que el proper Onze de Setembre assistirà a la Via Catalana per la independència organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).  Pel que fa a la participació a nivell comarcal, la cadena humana compta amb gairebé 2.500 inscrits de les Garrigues i les Garrigues històriques que es desplaçaran fins als trams assignats amb 30 autocars, sis dels quals sortiran de la capital garriguenca.

Enric Mir assistirà a la Via Catalana juntament amb amics, familiars, el primer tinent d’alcalde i regidor d’IBB, Francesc Macià, i la resta de regidors de CDC de l’equip de govern –Núria Palau, Maria Fusté i Francesc Mir, vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues. A dia d’avui també han confirmat l’assistència els regidors Gemma Farré i Josep Lluís Balcells, d’ERC. L’alcalde ha afirmat que “nosaltres estem a favor de la independència, i és per això que posarem el nostre gra de sorra assistint a la Via Catalana”. També en motiu de la proximitat de la Diada Nacional de Catalunya el consistori ha hissat aquest matí una estelada de 6 metres d’ample per 4 d’alt a l’entrada principal del municipi, a l’Avinguda Jaume Segarra. La bandera s’hi quedarà instal·lada de forma permanent.

L’ANC de les Garrigues té assignats sis trams de Via Catalana, els 167 i 168 entre Mont-Roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant i els 175, 176, 177 i opcionalment el 178 entre Mont-Roig i Montbrió del Camp, cinc dels quals “es podran omplir probablement només amb gent de la comarca”, afirmen els membres de l’ANC de les Garrigues.

A més dels autocars, alguns dels quals s’han hagut de llogar a l’Aragó perquè a Catalunya s’havien esgotat, també es desplaçaran fins a aquests punts gent de les Garrigues amb cotxes particulars. Les hores de sortida depenen de cada municipi, però la majoria ho faran sobre les dotze del migdia. A les Borges, el lloc de trobada serà la Plaça Europa, just a les dotze del matí.

L’alcalde de les Borges confirma la seva participació a la Via Catalana