28.10.2021 |
Territoris.cat

L’alcalde de les Borges confirma la seva participació a la Via Catalana

Mir, que participarà a la concentració independentista assistint al tram de Mont-Roig del Camp, considera que “dins de la històrica reivindicació del nostre país a tenir autogovern cal fer un pas més tant de cara a Madrid com a l’exterior”.

Els membres de l'ANC de les Borges han col·locat avui una estelada al campanar
L’alcalde de les Borges confirma la seva participació a la Via Catalana

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha anunciat que el proper Onze de Setembre assistirà a la Via Catalana per la independència organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).  Pel que fa a la participació a nivell comarcal, la cadena humana compta amb gairebé 2.500 inscrits de les Garrigues i les Garrigues històriques que es desplaçaran fins als trams assignats amb 30 autocars, sis dels quals sortiran de la capital garriguenca.

Enric Mir assistirà a la Via Catalana juntament amb amics, familiars, el primer tinent d’alcalde i regidor d’IBB, Francesc Macià, i la resta de regidors de CDC de l’equip de govern –Núria Palau, Maria Fusté i Francesc Mir, vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues. A dia d’avui també han confirmat l’assistència els regidors Gemma Farré i Josep Lluís Balcells, d’ERC. L’alcalde ha afirmat que “nosaltres estem a favor de la independència, i és per això que posarem el nostre gra de sorra assistint a la Via Catalana”. També en motiu de la proximitat de la Diada Nacional de Catalunya el consistori ha hissat aquest matí una estelada de 6 metres d’ample per 4 d’alt a l’entrada principal del municipi, a l’Avinguda Jaume Segarra. La bandera s’hi quedarà instal·lada de forma permanent.

L’ANC de les Garrigues té assignats sis trams de Via Catalana, els 167 i 168 entre Mont-Roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant i els 175, 176, 177 i opcionalment el 178 entre Mont-Roig i Montbrió del Camp, cinc dels quals “es podran omplir probablement només amb gent de la comarca”, afirmen els membres de l’ANC de les Garrigues.

A més dels autocars, alguns dels quals s’han hagut de llogar a l’Aragó perquè a Catalunya s’havien esgotat, també es desplaçaran fins a aquests punts gent de les Garrigues amb cotxes particulars. Les hores de sortida depenen de cada municipi, però la majoria ho faran sobre les dotze del migdia. A les Borges, el lloc de trobada serà la Plaça Europa, just a les dotze del matí.

L’alcalde de les Borges confirma la seva participació a la Via Catalana