L'Aplec oficialitza l'agermanament amb la Fira de l'Oli

La Fira de l'Oli materialitza en la cinquantena edició l'agermanament amb l'Aplec del Caragol de Lleida, amb la participació dels representants de la FECOLL i del Patronat Fira de les Garrigues.
Imatge del membres de Fira de les Garrigues i FECOLL.
photo_camera Imatge del membres de Fira de les Garrigues i FECOLL.

Representants de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol (FECOLL), encapçalades pel seu president Xavier Pérez, i els responsables de la Fira de l'Oli de les Borges, han participat aquest dissabte en la materialització de l'agermanament d'ambdues entitats. Les autoritats garriguenques, representades pel president del Consell Comarcal Juli Muro, l'alcalde Enric Mir i el gerent del Patronat Jordi Ribalta, han agraït a la FECOLL aquesta sensibilitat envers el certamen i el seu interès en la divulgació de les qualitats i la qualitat de l'oli Verge Extra de les Garrigues.

Xavier Pérez, també ha mostrat la seva satisfacció per la receptivitat de la Fira de l'Oli, un certamen que acull amb entusiasme l'Aplec, també amb la voluntat de donar a conèixer un esdeveniment que encara és molt desconegut per a moltes persones de fora de la demarcació de Lleida i també del territori Català. Per aquest motiu Pérez ha agraït al Patronat l'agermanament.

Per la seva banda, l'alcalde Enric Mir, ha considerat important que la projecció d'un esdeveniment que combina lleure, gastronomia i divulgació del territori, pugui participar i compartir sinèrgies en una fira comercial i d'expressió del teixit econòmic de Lleida.

L'acte ha comptat amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, que segons els seu director Gregori Canalias ha de ser la plataforma que serveixi per investigar i desenvolupar propostes gastronòmiques atractives que puguin servir als restauradors a millorar la seva oferta. Canalias ha afegit que aquest any els alumnes de l'escola han tornat a destapar el seu enginy tenint com a referent el caragol i l'oli de les garrigues.

Unes combinacions de textures, sabors i olors, que deixen clara la presència i personalitat dels productes lleidatans i la seva qualitat:: els caragols, la coca de recapte, la poma, la pera, l'esqueixada, les olives... un seguit d'elements que els alumnes de l'escola han combinat amb una experta professionalitat i que han deixat bocabadats a la gran quantitat de persones que han assistit a l'acte.

FECOLL i Patronat Fira de les Garrigues han intercanviat diferents obsequis per tal de donar rellevància a l'acte.

Comentaris