16.01.2022 |
Territoris.cat

L’Associació de Dones la Rosada, distingida amb el premi Olivera d'Or al Borgenc de l’any 2013

El guardó s'entregarà, juntament amb el Garriguenc de l'Any, el proper 6 de setembre a la tarda al Centre Cívic en el marc de la Festa Major

P1020119
Les sòcies de l'entitat organitzen periòdicament mostres i tallers per donar a conèixer els seus treballs.
L’Associació de Dones la Rosada, distingida amb el premi Olivera d'Or al Borgenc de l’any 2013

L’Associació de Dones La Rosada de les Borges ha estat guardonada amb el premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any 2013. El guardó reconeix la tasca d’aquesta entitat, constituïda fa 22 anys, com a impulsora de diverses polítiques de desenvolupament per a les dones per tal d’afavorir la seva participació en aquesta societat.

L’alcalde de les ciutat, Enric Mir, ha felicitat l’entitat guardonada “per la gran aportació que ha fet no només al municipi sinó també a la resta de la comarca a l’hora de treballar per la integració de la dona així com per la seva tasca de sensibilització amb l’objectiu de donar a conèixer la igualtat entre dones i homes”. L’alcalde ha destacat que l’associació premiada “és el millor exemple del que significa la solidaritat, el respecte i l’amistat, qualitats que ens ajuden a construir un municipi millor i molt més cohesionat”.

Per la seva part, la presidenta de l’entitat, Isabel Escudero, ha mostrat la seva satisfacció per haver rebut aquest guardó, “perquè des de l’entitat fa molts anys que treballem amb l’objectiu d’aconseguir una societat millor”. En aquest sentit, destaca el treball que l’entitat duu a terme amb les persones nouvingudes, sobretot a través de cursos, tallers i activitats lúdiques i formatives, per tal que coneguin la nostra societat i s’hi puguin integrar plenament. L’Associació de Dones La Rosada és una de les més actives de les Borges i compta amb 490 sòcies.

Com marca la tradició el guardó s’entregarà juntament amb el Garriguenc de l'Any, per Festa Major, el proper 6 de setembre a les sis de la tarda al Centre Cívic de les Borges, just abans de la lectura del pregó.

El jurat, format per l’alcalde, tres regidors de l’Ajuntament, el president de la cooperativa de Sant Isidre, el delegat de la Cambra de Comerç i l’anterior Borgenc premiat, va escollir ahir al vespre la candidatura guanyadora, atorgant quatre dels sis vots disponibles a l’Associació de Dones La Rosada de les Borges.
Pel que fa als altres candidats, el Club Tennis Taula Borges va rebre un vot i Roser Llurba un altre.  

L’Associació de Dones la Rosada, distingida amb el premi Olivera d'Or al Borgenc de l’any 2013
comentaris