03.10.2022 |
Territoris.cat

PERÒ RECLAMEN REBAIXES DEL PEATGE DE L'AUTOPISTA PER ALS TRANSPORTISTES

L'Ateneu Popular Garriguenc celebra el desviament de camions de la N-240

L'Ateneu Popular Garriguenc celebra l'anunci de l'acord entre el Ministeri de Foment i el Govern de la Generalitat per restringir el trànsit de camions a la carretera N-240 entre Lleida i Montblanc.

N-240-2
La carretera N-240 a l'alçada del Restaurant Masia Salat a les Borges Blanques.
L'Ateneu Popular Garriguenc celebra el desviament de camions de la N-240

L'Ateneu Popular Garriguenc i el Col·lectiu Conca 22 han celebrat l'anunci de l'acord entre el Ministeri de Foment i el Govern de la Generalitat per restringir el trànsit de camions a la carretera N-240 entre Lleida i Montblanc i desviar-lo a l'autopista AP-2, que hi va en paral·lel.

Segons han manifestat les entitats, aquesta mesura farà, sens dubte, que es redueixi el trànsit de la carretera i n'augmenti la fluïdesa, passant de nivells de càrrega inestable a nivells de càrrega estable (entre Lleida i les Borges) i fluïdesa (entre les Borges i Montblanc). Tots dos consideren que els 10.000 vehicles d'Intensitat Mitjana Diària (IMD) actuals disminuiran notablement i això contribuirà a un descens de la sinistralitat.

No obstant això, l'Ateneu Garriguenc i Conca 22 entenen que la mesura ha d'anar acompanyada de la gratuïtat del peatge per als transportistes o, almenys, en una bonificació mínima del 50% i progressiva fins al 100%.

Finalment, també aplaudeixen el Ministeri de Foment per no cedir a les propostes mercantilistes de fer una nova autovia a compte de l'empresa Abertis i a canvi d'allargar-li la concessió de l'autopista.

L'Ateneu Popular Garriguenc celebra el desviament de camions de la N-240
comentaris