08.12.2021 |
Territoris.cat

L’Escola de Capacitació Agrària de les Borges rep el reconeixement de qualitat

L’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va acollir el passat dijous, 12 de novembre, la XIII Jornada de Qualitat en l’Ensenyament, organitzada pel Departament d’Ensenyament. 

L'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques
L'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques.
L’Escola de Capacitació Agrària de les Borges rep el reconeixement de qualitat

L’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va acollir el passat dijous, 12 de novembre, la XIII Jornada de Qualitat en l’Ensenyament, organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

En el transcurs de la jornada es va fer lliurament del diploma per a la contribució a la millora de la qualitat en l'educació segons la norma UNE-EN ISO 9001:2008 a l’Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques, juntament amb 7 centres més, de les 14 escoles agràries del Servei de Formació Agrària (SFA) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP). 

Aquest reconeixement arriba després de més de tres anys de treball per a cada escola dedicant-se a anar adaptant tots els seus processos i procediments, i els anima a continuar la seva tasca en la Xarxa de Treball per la Qualitat i Millora Contínua, que tenen establerta.

La conselleria d’Ensenyament ha explicat que la implantació d'un model de gestió per processos basat en la norma ISO 9001 proporciona als centres educatius un sistema de gestió documentat que els ajuda a planificar, desenvolupar i avaluar sistemàticament les seves activitats d'acord amb una estratègia de qualitat establerta per a donar resposta a les necessitats educatives de l'alumnat. A més a més, els serveix per adquirir la carta Erasmus Plus d'intercanvi i mobilitat internacional del seu alumnat, i també per a ser considerada la xarxa d'escoles com a centre formatiu integral del sector agrari.

En aquest sentit, les escoles reconegudes ara -les Borges Blanques, Alfarràs, Empordà, Gandesa, Manresa, Pirineu, Pallars i Vallfogona de Balaguer- se sumen a les escoles anteriorment ja certificades d'Amposta, Solsonès, Santa Coloma de Farners i Tàrrega i els mateixos Serveis Centrals de l'SFA.

La Jornada de Qualitat en l’Ensenyament destaca pel seu caràcter multitudinari i de trobament, ja que arriba a aplegar més de 700 persones procedents de tot tipus de centres educatius, públics i privats-concertats, com instituts i centres de diferents tipologies. Els participants se situen en un context d'apropament i diàleg mitjançant la participació en unes taules rodones, per tal de prendre contacte amb l'entorn educatiu de la resta dels assistents.

L’Escola de Capacitació Agrària de les Borges rep el reconeixement de qualitat
comentaris