L’Espai Macià de les Borges commemora el 8è aniversari amb les Jornades Republicanes

Espai Macià de les Borges Blanques
photo_camera Espai Macià de les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques i l'Espai Macià han organitzat per als dies 13 i 14 d'abril les primeres Jornades Republicanes amb motiu del vuitè aniversari del centre d'interpretació de la figura de Francesc Macià i coincidint amb el 88è aniversari de la proclamació de la República de Catalunya.

La inauguració de les primeres Jornades Republicanes tindrà lloc el dissabte 13 d'abril a les 10.30 hores davant de l'Espai Macià i anirà a càrrec del carismàtic lleidatà Sr. Postu, creador del Postureig de Lleida, que també presentarà el seu nou llibre Soc més de l'oest.

Interior de l'Espai Macià de les Borges BlanquesDurant el dissabte hi ha organitzades diverses activitats lúdiques i culturals com ara una gimcana, un dinar popular al Pavelló de l'Oli, la presentació de La República i la Guerra Civil a les novel·les de Jaume Barrull, a més a més d'un torneig de botifarra, un tast de cervesa Republiq i el concert del grup Julivert.

Al llarg del matí de diumenge, 14 d'abril, també hi ha preparada una degustació republicana a càrrec de Red Flavors, signatures de Pau Juvillà i David Marín, autors de Primàries de sang, l'actuació del luthier Ramon Elies i una exhibició de sardanes de la Colla Brut Nature de les Borges Blanques.

Així mateix, al llarg de tot el cap de setmana hi haurà diversos paradistes a la Plaça 1 d'octubre que oferiran productes d'artesania i gastronomia de proximitat

L'objectiu de les jornades és oferir un espai de difusió dels productes de proximitat, elaborats i comercialitzats al territori i ser un punt de trobada festiu, lúdic i familiar de reivindicació. Compten amb la col·laboració de l'ANC, l'Esplai Apassomi, l'Ajuntament de les Borges, l'Espai Macià, les editorials Fonoll i Pagès Editors, Postureig de Lleida, la Cerveceria Republiq, la Colla Sardanista Brut Nature i la Revista Terrall.

Comentaris