17.01.2022 |
Territoris.cat

L'Espluga Calba i el Cogul, escenaris del 'Delicadeses-Art de Tros' de les Garrigues

'Delicadeses-Art de Tros' és un festival singular, que combina actuacions i paisatge, al qual cal arribar a peu i pocs coneixen el lloc exacte de la celebració.

Presentació a Lleida del festival Delicadeses-Art de Tros de les Garrigues
Presentació a Lleida del festival Delicadeses-Art de Tros de les Garrigues.
L'Espluga Calba i el Cogul, escenaris del 'Delicadeses-Art de Tros' de les Garrigues

Delicadeses-Art de Tros és un festival singular, que combina actuacions i paisatge, al qual cal arribar a peu i pocs coneixen el lloc exacte de la celebració. El programa d’aquest any, la 7a edició, se celebrarà el 20 d'agost a l'Espluga Calba i el 27 d'agost al Cogul.

La directora artística, Meritxell Cucurella-Jorba, i el coordinador, Eduard Batlle, conjuntament amb el director territorial dels Serveis de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Josep Borrell, han presentat aquests dies els elements suficients per incentivar el públic que vulgui participar d'una experiència especial de música, poesia, literatura, paisatge i connexió amb la naturalesa de les Garrigues. Com sempre, els espectadors tindran un punt de trobada des del qual es desplaçaran a peu fins al lloc de l'actuació, que tindrà la posta de sol com a punt final de l'espectacle. 

Una de les novetats d'aquesta edició és la incorporació d'activitats paral·leles que s'oferiran abans i després dels espectacles amb la finalitat de potenciar l'atractiu de l'Espluga Calba i el Cogul. El 20 d'agost, el punt de trobada seran les piscines de l'Espluga Calba, a les 18.00 hores, abans d'emprendre una caminada d'uns 15 minuts fins al lloc secret de l'actuació del cantautor Xavier Baró, acompanyat per a l'ocasió per la intèrpret d'instruments tradicionals Heura Gaya, en una sessió que culminarà amb una acció poètica a càrrec de la poeta Núria Pujolàs, coneguda artísticament com Miramelsmots.

El 27 d'agost, la cita serà al centre d'interpretació de l'art rupestre del Cogul, a les 19.00 hores, tot i que estarà obert una hora abans per als que desitgin visitar les pintures. La segona sessió del festival comptarà amb la clown argentina Cecilia Paganini, que oferirà la narració oral En la boca del lobo, i amb una acció sonora poètica i experimental a càrrec de Celeste Alías (veu i clarinet) i Joan Gomila (contrabaix i veu). 

Com l'any passat, les activitats són gratuïtes, encara que s'acceptaran donatius del públic. Per la seua part, Josep Borrell, va elogiar un festival gens convencional, que no apel·la tant a l'espectacle com a la provocació d'emocions.
 

L'Espluga Calba i el Cogul, escenaris del 'Delicadeses-Art de Tros' de les Garrigues
comentaris