17.01.2022 |
Territoris.cat

L'Espluga Calba i l'Albagés donen llum verda als seus plans d'energia sostenible

Se sumen als altres 14 municipis de la comarca que estan adherits al Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible

El president Mas va inaugurar el passat estiu la Termosolar de les Borges, que ara podria quedar-se sense beneficis degut a la retallada del Ministeri d'Indústria a les renovables.
L'Espluga Calba i l'Albagés donen llum verda als seus plans d'energia sostenible

Els ajuntaments de l'Espluga Calba i l'Albagés han aprovat els seus respectius Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), una iniciativa que forma part del Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible, que compta amb el suport de 16 municipis de les Garrigues. Els Plans estaran ara en període d'exposició pública durant un mes a l'espera de la seva aprovació definitiva.

El Pacte d'Alcaldes és una iniciativa europea adreçada directament a les autoritats locals i els seus ciutadans per prendre la iniciativa contra l’escalfament global per tal que els ajuntaments assumeixin com a propi l’objectiu de reducció del 20 % de l'emissió de CO2 per a l’any 2020.

Els Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) impliquen un Pla d’Actuacions i Inversions a desenvolupar en el municipi, que poden ser inversions en eficiència energètica -enllumenat públic, gestió de residus, canvis en la xarxa de distribució i en el sanejament de l'aigua per millorar-ne l'eficiència energètica, climatització de locals públics amb biomassa o sistemes mixtos de solar tèrmica, aïllament tèrmic d'edificis i transport públic- o bé inversions en generació d’energia neta (fotovoltaica, mini eòlica, mini hidràulica, biomassa – centrals de barri).

A més de l'Espluga Calba i l'Albagés, els consistoris garriguencs adherits al Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible són Bellaguarda, Castelldans, Cervià, els Omellons, els Torms, Fulleda, Juncosa, Juneda, la Granadella, les Borges, l'Albi, Puiggròs, Tarrés i Vinaixa.

L'Espluga Calba i l'Albagés donen llum verda als seus plans d'energia sostenible
comentaris