16.01.2022 |
Territoris.cat

L'Home dels Nassos torna per dotzè any consecutiu a les Borges Blanques

El popular Home dels Nassos s’ha tornat a passejar aquest matí per les Borges Blanques, acompanyat d’una colla d'infants per fer el tradicional recorregut que té lloc cada 31 de desembre pels carrers de la capital de les Garrigues.

nassos
Visita d'avui de l'Home dels Nassos a les Borges Blanques.
L'Home dels Nassos torna per dotzè any consecutiu a les Borges Blanques

El popular Home dels Nassos s’ha tornat a passejar aquest matí per les Borges Blanques, acompanyat d’una colla d'infants per fer el tradicional recorregut que té lloc cada 31 de desembre pels carrers de la capital de les Garrigues. Aquest singular personatge català, que té tants nassos com dies té l'any, ha repartit 30 quilos de caramels entre els nens i nenes que han aconseguit localitzar-lo. Finalment, l'Home dels Nassos s'ha traslladat al Centre Cívic, on l'ha rebut l'alcalde Enric Mir, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta. Seguidament, s'ha desplaçat a la Residència d'Avis de Juneda, mentre que aquesta tarda visitarà la de les Borges

L'Home dels Nassos, que s'ha deixat veure per dotzè any consecutiu a les Borges, ha iniciat el seu recorregut a la plaça amb els membres de l'Escola de Campaners de les Borges. Al llarg del matí la comitiva, seguida per tots els infants, ha passat pels principals carrers del Centre Històric de la població, i també ha visitat diferents botigues. L'alcalde Enric Mir s'ha mostrat molt satisfet per la visita de l'Home dels Nassos, ja que és una curiosa i divertida tradició de la nostra cultura popular que des del consistori ajudem a mantenir. Mir també ha remarcat que la visita d'aquest popular personatge serveix per acomiadar l'any i donar la benvinguda al nou i ha aprofitat per desitjar un molt bon 2015 a tots els borgencs. L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies té l'any. Només se'l pot veure el 31 de desembre, de manera que els infants esperen trobar un home estrafolari amb 365 nassos a la cara.

D'altra banda, coincidint amb la mitjanit, el campaner de les Borges Pere Giné, farà repicar alhora les 10 campanes de l’Església Parroquial durant 15 minuts, per donar la benvinguda al nou any. Poc després, el pavelló Francesc Macià de les Borges acollirà la lluïda festa de Cap d'Any, amb entrada gratuïta, que arrencarà a les 00.30 hores i que ja compta amb més de 350 inscrits. La cita, organitzada per la Comissió de Festes, inclourà ball amb l’Orquestra Quartz i el Grup Allioli.

L'Home dels Nassos torna per dotzè any consecutiu a les Borges Blanques
comentaris