18.01.2020 |
Territoris.cat

L'Home dels Nassos visita les Borges, Juneda i la Floresta

L'estrafolari personatge que "té tants nassos com dies té l'any" s'ha deixat veure aquest 31 de desembre durant les hores prèvies a l'any nou

Grans i petits s'han acostat a l'Home dels Nassos, que els ha saludat i els ha donat caramels
Grans i petits s'han acostat a l'Home dels Nassos, que els ha saludat i els ha donat caramels
L'Home dels Nassos visita les Borges, Juneda i la Floresta

La plaça Constitució de les Borges ha estat el primer dels llocs on avui s'ha deixat veure l'Home dels Nassos, el popular personatge que només surt el 31 de desembre per acomiadar l'any i per donar la benvinguda a l'any nou. Al llarg del matí, i sempre acompanyat per un bon nombre d'infants i pels membres de l'Escola de Campaners de les Borges, l'Home dels Nassos ha iniciat un animat recorregut pels principals carrers de la capital de les Garrigues. Durant el seguici, aquest singular personatge català ha repartit 30 quilos de caramels entre els nens i nenes que, esperonats per les històries explicades pels padrins i padrines de casa, han aconseguit localitzar aquest home que "té tants nassos com dies té l'any".

L'Home dels Nassos, que s'ha deixat veure per onzè any consecutiu a les Borges, també ha visitat les parades del mercat i així com diferents botigues de les Borges, i ha saludat al seu pas a tots els vianants que s'ha trobat. 

Finalment, l'Home dels Nassos s'ha traslladat a l'Ajuntament, on l'ha rebut l'alcalde de les Borges, Enric Mir, i el primer tinent d'alcalde, Francesc Macià. Seguidament l'Home dels Nassos s'ha desplaçat a la Residència d'Avis de Juneda, mentre que aquesta tarda visitarà la de les Borges i el Local Social de la Floresta.

L'alcalde Enric Mir s'ha mostrat molt satisfet per la visita de l'Home dels Nassos, ja que “és un dels elements més curiosos i divertits de la nostra cultura popular, una tradició que des del consistori ajudem a mantenir any rere any”. Mir també ha remarcat que “la visita d'aquest personatge tant popular serveix per acomiadar l'any i per donar la benvinguda a l'any nou” i ha aprofitat per desitjar un “molt bon 2014 a tots els borgencs”.

L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies té l'any. Només se'l pot veure el 31 de desembre, de manera que els infants esperen trobar un home estrafolari amb 365 nassos a la cara.

 

Comentarios