L’IES Vallverdú aposta amb força per la formació, la relació amb l’empresa i el territori

photo_camera En el Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques no només es treballen les competències elèctriques, sinó també les digitals i les personals,

En un món cada cop més competitiu i canviant, la formació és un recurs imprescindible per llaurar-se un bon futur. Per aquest motiu, l’FP és una de les apostes més decidides dels darrers anys de l’Institut Vallverdú, el centre d’ensenyament de les Borges Blanques.

La seva oferta de cicles formatius és variada, conscient de la demanda i de les necessitats del territori, i dissenyada a mida pel seu alumnat. 

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa és una de les seves ofertes amb més rodatge. Fonamentalment s’encara a comprendre i posar en pràctica el funcionament del registre, el processament i la transmissió de la informació, la gestió de la compra i la venda, i de l’administració personal, de tresoreria, dels registres comptables i del sector públic. 

                El Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, per la seva banda, fa més de quinze anys que fa escola emprant amb consciència i constància d’espai virtual. En aquest cicle no només es treballen les competències elèctriques, sinó també les digitals i les personals, quelcom prepara a l’alumnat a l’emprenedoria i al món laboral mitjançant el treball de les intel·ligències emocionals, el coaching i el mindfullness

En tots aquests cicles hi cobra un gran protagonisme la relació alumnat, centre i empresa

Les apostes més recents del Vallverdú posen el seu punt de mira en el sector agroalimentari, un dels àmbits econòmics estrella de les terres ponentines. I ho fan mitjançant el Cicle Mitjà de Tècnic en Olis d’oliva i Vins, i el Cicle Superior de Tècnic en Vitivinicultura. Aquestes dues formacions acosten a l’alumnat al món de l’oli i el vi. Totes dues formacions es basen en el sistema dual que reparteix la càrrega lectiva entre el centre i                l’empresa en forma de beca salari. Aquestes col·laboracions es realitzen en les empreses més punteres del sector.

Veient l’èxit d’aquestes les dues darreres propostes formatives, de cara al curs 2018-2019, es té previst iniciar una nova formació enllaçada en la rama agroalimentària. Es tracta d’un seguit de mòduls del Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, ideat en l’especialitat de l’oli, que pretén seguir preparant als professionals d’un sector amb molta demanda de personal. 

Val a dir que en tots aquests cicles formatius, les pràctiques són una part fonamental, ja que permeten a l’alumnat el contacte directe amb el món empresarial, posar en pràctica els coneixements apresos a l’aula i facilitar la inserció laboral.

comentaris