26.09.2022 |

L'INS Josep Vallverdú entrega les orles de final de curs

Unes 600 persones, entre alumnes, personal docent i familiars van participar el passat divendres en l’acte de lliurament de les orles de final de curs de l’institut de les Borges

El cor Eurídice va actuar durant l'acte
El cor Eurídice va actuar durant l'acte
L'INS Josep Vallverdú entrega les orles de final de curs

L’acte, celebrat al Pavelló de l’Oli, va tenir com a protagonistes a un centenar d’estudiants de 4rt d’ESO, de 2n de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà d’Equips i Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques i de Gestió Administrativa. L’acte va estar presidit per l’alcalde de les Borges, Enric Mir, el vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues, Francesc Mir, la directora del centre, Antonieta Bernat, la cap d’estudis, Mª Carme Calderó, i el president de l’AMPA de l’INS Josep Vallverdú, Albert Quintillà. En el seu discurs l’alcalde va desitjar el millor als alumnes i va citar Nelson Mandela: “L'educació és el gran motor del desenvolupament personal. És a través de l'educació com la filla d'un pagès pot esdevenir una mèdica, el fill d'un miner es pot convertir en el cap de la mina, o el fill de treballadors agrícoles pot arribar a ser president d'una gran nació”, paraules que Mir va fer servir per encoratjar els alumnes a encarar el seu futur amb optimisme.

Durant la festa també es van lliurar la 12a edició dels premis Àngel Giné, dos premis als millors treballs de Crèdit de Síntesi a Cicles Formatius i quatre guardons als millors Treballs de Recerca de Batxillerat. Els treballs premiats van ser "L'últim minuets: 99 exercicis d'estil", "El despertar del capitalisme", "Estudi del principi actiu d'alguns medicaments" i "Un glop des de l'antiguitat a l'actualitat. Elaboració d'Hidromel", obres que van ser explicades pels seus autors. D’altra banda tres estudiants de Batxillerat que van obtenir una qualificació de 9 o més van ser guardonats amb el II Premi Carlos Chesa als millors expedients acadèmics.

Per la seva part la regidora Maria Fusté ha valorat positivament aquest acte “que té lloc en un moment clau per la vida dels alumnes, ja que significa un canvi d’etapa o bé l’entrada al món universitari i al laboral”. L’acte, organitzat per l’Institut Josep Vallverdú i l’AMPA del centre, amb la col·laboració de l’Ajuntament, es va tancar amb l’actuació del Cor Eurídice, les fotos dels alumnes i un refrigeri.

L'INS Josep Vallverdú entrega les orles de final de curs
comentaris