L’IRBLleida rep una col·lecció de 100 quadres de l'artista afincada a la Floresta Edith Schaar

Edith Schaar, artista d’origen alemany i instal·lada a La Floresta ha decidit cedir 100 de les obres inspirades en el sistema nerviós humà a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

Edith Schaar amb el director de l’IRBLleida en l'acte de cesió dels 100 quadres
photo_camera Edith Schaar amb el director de l’IRBLleida, Xavier Matias-Guiu, en l'acte de cessió dels quadres.

Edith Schaar, artista d’origen alemany i instal·lada a la Floresta des de finals dels anys vuitanta, ha dedicat part de la seva obra a la interpretació del sistema nerviós humà, fascinada per la descoberta del premi Nobel Santiago Ramon y Cajal. Amb la finalitat de preservar el seu llegat en un entorn apropiat, ha decidit cedir part de les obres inspirades en aquesta temàtica a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

Per donar a conèixer aquesta cessió, aquest dimarts s’ha fet una atenció als mitjans de comunicació en què ha participat l’investigador principal del Grup de Patologia Neuromuscular Experimental de l’Àrea de Neurociències de l’IRBLleida i professor de la Universitat de Lleida, Josep E. Esquerda, i el director l’IRBLleida, Xavier Matias-Guiu, acompanyats de l’artista Edith Schaar.

Durant l’acte, el Dr. Matias-Guiu ha agraït la cessió de les obres i ha comentat que seran exposades ben aviat en diferents espais dels dos edificis de Biomedicina. El Dr. Esquerda ha explicat als assistents la llarga trajectòria de l’artista i la seva inspiració en la natura oculta (microscòpica) dels organismes vius, especialment, en l’estructura del sistema nerviós.

comentaris