19.01.2022 |

L'Oficina Jove enceta la "Setmana contra el tabac"

Membres de l'entitat han instal·lat una parada informativa durant tot el matí al mercat setmanal de les Borges

Taula informativa de l'Oficina Jove
La taula oferia informació impresa per a joves i adults
L'Oficina Jove enceta la "Setmana contra el tabac"

Aprofitant la commemoració del Dia Mundial Contra el Tabac, que se celebra el 31 de maig, l’Oficina Jove de les Borges ha organitzat la “Setmana contra el tabac”, que ha arrencat avui amb la instal·lació d’una parada informativa al mercat setmanal de la capital. Dirigida tant als adolescents com als adults, la taula contenia material imprès i un mural realitzat pels joves de les Borges on expressaven la seva opinió sobre el consum de tabac i les seves conseqüències. Durant la resta de la setmana l’Oficina Jove durà a terme diferents accions encarades a la conscienciació de la població sobre els efectes nocius del tabac en la salut.

D’altra banda els membres de l’Oficina Jove també han fet el seu desplaçament habitual a l’INS Josep Vallverdú, on cada setmana se’ls informa de les activitats que l’entitat porta a terme. En aquesta ocasió s’hi ha instal·lat una taula amb material informatiu sobre tabaquisme que els estudiants han pogut consultar durant l’hora del pati. La tasca per conscienciar els joves de la comarca seguirà demà amb les visites al col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges i a l'institut l'Olivera de la Granadella. Per a la regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, “el tabac és un dels hàbits que causa més mortalitat, per la qual cosa la campanya de l’Oficina Jove, que compta amb tot el suport del consistori, vol sensibilitzar la població i recordar-li que és una addicció que es pot evitar i que podem decidir. Per això ens cal tota la informació possible”.

Les activitats continuaran el dijous amb la xerrada "Deixar de fumar és possible", a càrrec de Marta Chillón, i la preestrena del vídeo “Joves i tabac”, actes que tindran lloc a les 20.00 hores al Casal Marino. Finalment divendres hi haurà la cloenda de la “Setmana contra el tabac” amb la presentació del vídeo "Joves i tabac" on els alumnes dels centres educatius de secundària aporten la seva visió sobre el tabac. La presentació es farà durant el matí a través de les diferents xarxes socials de l'Oficina Jove.

Aquesta és la tercera campanya d’informació i preventiva que organitza enguany l’Oficina Jove després de la dedicada als efectes nocius de les drogues i a la de la salut.

L'Oficina Jove enceta la "Setmana contra el tabac"
comentaris