04.07.2020 |
Territoris.cat

L'Oficina Jove oferirà tallers pràctics, d'emprenedoria i d'assessorament laboral

Creu que les acadèmies i centres ja ofereixen una oferta de cursos prou àmplia, pel que se centrarà en sessions grupals d'aprenentatge i de divulgació d'estratègies per accedir al mercat laboral

L'entitat organitza aquest dissabte, a través de l'Ajuntament, un curs de manipulació d'aliments que ja compta amb totes les places complertes.
L'entitat organitza aquest dissabte, a través de l'Ajuntament, un curs de manipulació d'aliments que ja compta amb totes les places complertes.
L'Oficina Jove oferirà tallers pràctics, d'emprenedoria i d'assessorament laboral

L'Oficina Jove de les Garrigues, amb seu a les Borges Blanques, té previst un canvi de rumb en el seu full de ruta que passa per deixar de banda l'organització de cursos i per centrar-se en l'execució de projectes i tallers, alguns dels quals ja s'han dut a terme en altres ocasions i compten amb un ampli suport per part dels seus usuaris. Un exemple n'és el projecte "Apropa't", que s'està realitzant per segon any consecutiu i que té com a objectiu principal l'atenció i la intervenció dels tècnics de l'Oficina Jove als centres educatius de secundària de la comarca. Així, actualment hi prenen part el Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges, l'Institut Josep Vallverdú de la capital de les Garrigues, l'Institut L'Olivera de la Granadella i la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida) de les Borges. Els alumnes de secundària reben periòdicament informació a través de la realització de tallers sobre temes d'especial interès per als joves, com l'empatia, els prejudicis, el bullyng, les xarxes socials, les drogues, la sexualitat i la violència de gènere, entre d'altres. Els alumnes de secundària també compten amb el suport dels tècnics de l'Oficina Jove, que realitzen tasques d'acció directa als centres educatius, com taules informatives permanents i actes de dinamització.

D'altra banda, i tal i com ha explicat la regidora de Joventut i Educació de les Borges, Maria Fusté, "l'Oficina Jove compta amb nous projectes previstos que tenen com a característica més significativa el fet que es realitzaran en grup". És en aquest sentit en el què l’Oficina Jove enfocarà tots els seus nous projectes, deixant de banda l’organització de cursos, “ja que considerem que l’oferta formativa de les acadèmies i centres d’aprenentatge del territori és prou àmplia”, i posant l’accent en l’organització de tallers, ha explicat Maria Fusté. La regidora també ha avançat algunes de les sessions previstes, com un cicle de tallers de cuina que inclourà la possibilitat d’aprendre a fer sushi, i la nova edició d’un cicle sobre assessorament laboral on es practicarà l’elaboració de currículums i les entrevistes de feina. Aquesta iniciativa, que ja va tenir lloc l'any passat amb el nom de "Primavera del treball", inclourà informació orientació, assessorament i suport per elaborar cartes de presentació, per fer una recerca activa de feina i per saber determinar i aprofitar quins són els recursos que ofereix l'entorn. Finalment, l'Oficina Jove també té previst organitzar noves xerrades dedicades només a l’emprenedoria i l’autoocupació. Per altra part i durant l'estiu, tornarà a tenir lloc i per segon any consectiu el projecte "Apropa't a l'estiu", una extensió de l'actual "Apropa't" dels instituts però que es realitzarà a les piscines dels diferents municipis de la comarca.

La tècnica responsable de l’Oficina Jove, Íngrid Florejachs, ha explicat que aquest nou pla de treball de l'Oficina Jove respon al fet que els participants "adquiriran uns majors coneixements, ja que la dinàmica farà que es generin aportacions individuals i també col·lectives i que es practiquin habilitats com l’escolta, la reflexió i la creació conjunta”. Els tallers permetran que els joves puguin aprendre i aprofitar els seus recursos i els dels altres d’una manera diferent, “al contrari del que passa amb les sessions magistrals tradicionals on l’instructor explica i els assistents prenen apunts”, afirma Florejachs.

D'altra banda, i pel que fa als cursos que s'han de dur a terme en breu, l'Oficina Jove de les Borges a través de l’Ajuntament, ha organitzat un segons curs de manipulació d'aliments, pevist per al 22 de gener i que ja compta amb el 70% de les places ocupades, degut a l'èxit de convocatòria que ha tingut el primer d'enguany, que se celebrarà aquest dissabte dia 15. Els cursos, que permetran que els inscrits obtinguin el certificat per treballar en cuines i en empreses alimentàries, estaran impartits per un tècnic diplomat en Sanitat i llicenciat en Veterinària.

L'Oficina Jove oferirà tallers pràctics, d'emprenedoria i d'assessorament laboral
comentaris