L'Ajuntament de les Borges Blanques convocarà cinc places d'agent de la Policia Local

El consistori preveu publicar-la la convocatòria al febrer, i el procés selectiu podria durar uns cinc mesos
La Policia Local de les Borges patrullant per la ciutat
photo_camera La Policia Local de les Borges patrullant per la ciutat

L'Ajuntament de les Borges Blanques està enllestint les bases de la convocatòria pública de cinc places d'agent de la Policia Local. El consistori preveu publicar-la durant el mes de febrer i que el procés selectiu s'allargui durant uns cinc mesos.

La primera tinenta alcalde de l'Ajuntament de les Borges, Núria Palau, ha explicat la convocatòria permetrà fer cinc incorporacions a la vegada, que serviran per cobrir dues places que quedaran vacants per jubilació, una marxa voluntària per haver obtingut nou destí, i dues més per regularitzar les que actualment ocupen dos funcionaris interins.

La plantilla de la Policia Local de les Borges Blanques, amb la regidora Núria PalauA més, una d'aquestes incorporacions es farà pel sistema de concurs específic, reservat a mobilitat horitzontal, fet que implica que només hi podran optar persones funcionàries de carrera, provinents de cossos de policia local de la resta de Catalunya, dels Mossos d'Esquadra, o de forces i cossos de seguretat de l'Estat, destinats a Catalunya.

D'aquesta manera, Palau ha afirmat que, tot i no tenir l'obligació de disposar d'aquest servei, ja que el municipi té menys de 10.000 habitants, el consistori passarà a tenir nou policies de carrera, enlloc dels sis agents actuals i dels tres interinatges, que integraven fins ara la plantilla de la Policia Local de les Borges Blanques,

La localitat podrà disposar d'un cos encara més professionalitzat, i preparat per donar cobertura a totes les necessitats de seguretat, amb dos nous efectius de carrer, que fins ara habitualment estaven destinats a altres tasques

En aquest sentit, Palau ha remarcat que, actualment, amb una mitjana d'1,5 agents de la policia locals per cada 1.000 habitants, la capital de les Garrigues per damunt de la mitjana de Catalunya. Tot i això, les Borges compta amb comissaria dels Mossos d'Esquadra, cosa que implica que la localitat disposa de 2,3 agents més, de mitjana, per cada mil habitants.
 

Procés selectiu

Durant el procés de selecció, a banda de valorar els diversos mèrits, també es realitzarà una prova de coneixements culturals, d'aptituds físiques, psicotècnic i proves mèdiques. Una vegada finalitzat aquest procés, els opositors que l'hagin superat hauran de fer el curs bàsic de l'Escola de Policia de Catalunya.

Comentaris