L'escriptor Josep Vallverdú proclamat fill adoptiu de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques va proclamar fill adoptiu de la ciutat a l’escriptor Josep Vallverdú, en reconeixement a la tasca docent que Josep Vallverdú va exercir a la capital garriguenca entre els anys 1970 i 1988, a l’institut que actualment duu el seu nom
Josep Vallverdú fill adobtiu de les Borges Blanques ©ElenaIbañez 1
photo_camera Josep Vallverdú fill adobtiu de les Borges Blanques ©ElenaIbañez 1

L’Ajuntament de les Borges Blanques va proclamar fill adoptiu de la ciutat a l’escriptor Josep Vallverdú, en reconeixement a la tasca docent que Josep Vallverdú va exercir a la capital garriguenca entre els anys 1970 i 1988, a l’institut que actualment duu el seu nom.

L'acte va tenir lloc aquest dissabte al Centre d’Empreses Innovadores, i va comptar amb la presència de Josep Vallverdú, juntament amb l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau; la directora de l’Institut Josep Vallverdú, Núria Sabaté; la directora del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, Marta Rius. L’historiador Marc Macià, va ser l'encarregat d'introduir la biografia de Vallverdú, i Carme Vidal, en representació de tots els exalumnes del mestre, així com una representació de la Revista Terrall, una de les moltes publicacions en les quals Vallverdú va col·laborar, també van acompanyar a l'Il·lustre lletraferit lleidatà.

Josep Vallverdú fill adobtiu de les Borges Blanques ©ElenaIbañez
Josep Vallverdú fill adobtiu de les Borges Blanques ©ElenaIbañez

El conjunt vocal de l’Orfeó Terrall, van acompanyar musicalment l'acte interpretant el Cant de l’Oliver de les Garrigues i van presentar l’himne del centenari del Col·legi Mare de Déu de Montserrat.

Vallverdú va donar classes 8 anys a les Borges

Vallverdú té vincles molt estrets amb la capital garriguenca, en la mesura que, entre els anys 1970 i 1988, es va instal·lar a la comarca per donar classes a l’institut de secundària de les Borges. Fou el darrer centre en què Vallverdú va donar classes i, l’any 1988, quan es va jubilar de la docència, l’Ajuntament de les Borges va posar-li el seu nom a l’institut en homenatge.

Aquest 2023 se celebra en el conjunt del país l’Any Vallverdú, per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor, juntament amb el científic Joan Oró i l'anarcosindicalista Salvador Seguí.

Comentaris