L'Espai Macià de les Borges acollirà la presentació d'un llibre sobre Estat Català a les terres de Ponent

Aquest divendres també tindrà lloc un recital de poemes en el marc del centenari de Josep Vallverdú
Foto: Turisme de les Garrigues
photo_camera La presentació del llibre tindrà lloc a la segona planta de l'Espai Macià de Les Borges Blanques - Foto: Turisme de les Garrigues

L'Espai Macià de la capital de les Garrigues ha programat per aquest dissabte, 10 de juny, la presentació del llibre 'Lliure i proletària! Estat Català a les terres de Ponent i del Pirineu (1936-1939)', de Ferran Dalmau, una obra que fa una aproximació al partit independentista fundat per Francesc Macià el 1922, del qual l'any passat se'n commemorà el centenari, i se centra en l'espai de les terres de Ponent i el Pirineu a més de l'etapa cronològica que va de 1936 al 1939.

L'acte tindrà lloc a les 18 hores a la segona planta del centre d'interpretació dedicat a estudiar la vida i la figura del president Macià. Comptarà amb la participació de l'autor, Ferran Dalmau, i de l'historiador cervianenc Josep Rubió, que debatran sobre els continguts del llibre.

L'obra apropa el lector a la segona etapa d'Estat Català, que transcorre en paral·lel a la Guerra Civil i a la jove militància que aplegà el separatisme obrerista a les nostres contrades, moguda pels anhels d'emancipació social i nacional. Segons Dalmau, l'obra estudia una generació que "s'enquadrà en un modest però actiu partit tant en la rereguarda revolucionària com en el front de guerra contra el colpisme per acabar patint, amb l'adveniment de la derrota republicana, les conseqüències més funestes de la repressió franquista en forma d'assassinats, diàspora, exili, presó o batallons disciplinaris de treballadors esclaus".

Recital poètic per commemorar el centenari de Josep Vallverdú

Aquest divendres, 9 de juny, la plaça de l'1 d'Octubre de les Borges acollirà l'acte 'Mestratge i poesia', un recital poètic i un concert en el marc dels actes per commemorar el centenari de Josep Vallverdú. La proposta tindrà lloc a les 20 hores. Hi haurà un recital de poemes per part de diferents personalitats de la comarca, que també faran intervencions per reconèixer el mestratge de Vallverdú, així com un concert a càrrec de la Cobla dels Sons Essencials, sota el títol 'Si són flors, floriran'. Igualment, l'acte comptarà amb un tast de productes de la terra per a totes les persones assistents.

Comentaris