L'Espai Macià dedica l'exposició de novembre a l'artista borgenca Maria Teresa Esteller

La neboda de l'artista Montse Esteller amb el cartell de l'exposició
photo_camera La neboda de l'artista Montse Esteller amb el cartell de l'exposició

La Sala Arts 25400, a la planta 0 de l’Espai Macià de les Borges Blanques, inaugura aquest divendres, 9 de novembre, a les 20 hores, l’exposició Records de Tardor, amb la que durà a terme un homenatge pòstum a l’artista local Maria Teresa Esteller. La mostra, que es podrà visitar fins el pròxim 9 de desembre, està organitzada per l’Ajuntament de la capital garriguenca i l’acte inaugural comptarà amb un tast de productes de la terra.

En aquesta exposició, els espectadors podran copsar com Esteller pintava a l’oli, sovint paisatges de tardor i primavera de les Borges, o quadres amb flors, plantes, arbres o alguns espais emblemàtics locals com Sant Salvador, el Canal o el Terrall

Maria Teresa Esteller abans de traspassar fa 16 anys, va deixar més d’un centenar d’obres produïdes i va fer una primera exposició l’any 1982, a la Sala d’Art Bell Esguard, que dirigia la coneguda artista borgenca Carme Benet.

El consistori manté la tradició de dedicar l’exposició de novembre a un artista local que ja ha traspassat, com a homenatge pòstum i en reconeixement a la seva obra, per mantenir viu el seu llegat i fer-lo arribar a les noves generacions. L’any passat es va dedicar a Marta Viles, la impulsora de l’associació cultural borgenca Arts 25400, que dóna nom precisament a la Sala on es duen a terme aquestes mostres mensuals.

Comentaris