17.01.2021 |
Territoris.cat

Les lletres d'Ausiàs March i Oscar Wilde inspiren els quadres d'Adam del Desert

L'Espai Macià obre demà la mostra "Els retrats pertorbats", a través de la qual l'artista de les Borges reflexiona sobre l'art i la literatura

Les lletres d'Ausiàs March i Oscar Wilde inspiren els quadres d'Adam del Desert

La sala 0 de l’Espai Macià acollirà demà divendres a les 20.00 hores la inauguració de l’exposició “Els retrats pertorbats”, de l’artista de les Borges Adam del Desert.

L’artista ha explicat que aquesta mostra, que inclou tretze retrats en grafit i acrílic, i també en carbó i amb la tècnica del collage, l’ha preparat “especialment per l’Espai Macià”. L'autor també ha explicat que l'exposició reflexiona sobre el retrat, la imatge del model i de l’artista a través de referències literàries centrades en dos autors: el poeta valencià Ausiàs March i l'autor irlandès Oscar Wilde.

Les obres exposades són tres quadres creats a través de la poesia d’Ausiàs March, que mostren “un gran contrast ja que el llenguatge que usa l’autor és medieval i les creacions estan fetes amb grafit, una tècnica molt moderna”. La resta de creacions estan inspirades amb el llibre “El retrat de Dorian Gray”, d’Oscar Wilde, i són retrats dels diferents personatges de la novel·la. Segons Adam del desert, la mostra inclou tres versions del mateix artista, “un triple retrat del protagonista en la seva faceta de milionari, d’artista i de Dorian”.

L’exposició organitzada per l’entitat cultural ARTS25400 es podrà visitar de forma gratuïta i estarà oberta fins el proper 2 de novembre.

El regidor de Cultura, Francesc Macià, ha animat a tots els borgencs a visitar aquesta exposició “que com la resta d’actes impulsats per ARTS25400 compta amb tot el suport del consistori”, i ha remarcat “la importància que ha anat adquirint l’entitat local, formada per diferents artistes garriguencs, en la promoció de la cultura i de l’art a les Borges i a la comarca”. L'exposició compta amb la col·laboració de la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, el Consell Comarcal de les Garrigues i l'Ajuntament.

Macià també ha recordat la trajectòria de l’entitat, fundada l’any 2011 amb l’objectiu de donar a conèixer els artistes locals, a més d’organitzar exposicions, tallers, xerrades i mostres d’art per tal de fomentar les diverses disciplines artístiques.

Les lletres d'Ausiàs March i Oscar Wilde inspiren els quadres d'Adam del Desert
comentaris