05.10.2022 |
Territoris.cat

Llum verda al desplegament del carril bici a les Borges Blanques

Maria Fusté i Albert Quintillà presentant el carril bici a la sala de Plens de les Borges.
Maria Fusté i Albert Quintillà presentant el carril bici de les Borges
Llum verda al desplegament del carril bici a les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat la redacció del projecte de construcció del carril bici que unirà els centres educatius de la capital de les Garrigues, la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius.

Per tal de dur a terme el projecte, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament han requerit la contractació d’una empresa especialitzada en aquest tipus d’actuacions per tal que redacti el document tècnic necessari per a la seva realització. L’informe inclourà un estudi de mobilitat que tindrà en compte criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres.

Cal recordar que l’Ajuntament de les Borges Blanques va realitzar durant l’any 2018 el primer procés de pressupostos participatius amb la finalitat que la ciutadania decidís el destí d’una partida pressupostària de 50.000 euros. Un cop finalitzada la fase de votació, el diumenge 14 d’octubre, l’actuació guanyadora va ser la creació d’un carril bici que unirà els diferents centres educatius de la població.

El carril tindrà un total de 2 quilòmetres de llargada i unirà l’Escola Joan XXIII i la Llar d’Infants, el Col·legi Montserrat i l’Institut Josep Vallverdú

La fase de votació  va venir precedida de dues fases més de presentació de propostes, en les quals es van recollir 116 propostes; i de deliberació, d’on van sorgir les 15 opcions que van passar a votació.

Llum verda al desplegament del carril bici a les Borges Blanques
comentaris