Les Garrigues presenta l'Eina Connecta per a la diagnosi de la realitat juvenil

Una vintena de joves van participar dissabte a Bellaguarda en la primera presentació del projecte

bellaguarda les garrigues interior
photo_camera Grup de joves que van participar dissabte a la presentació a Bellaguarda

L’Oficina Jove de les Garrigues ha posat en marxa aquest mes de juny l’Eina Connecta, un espai de recollida i anàlisi de la realitat juvenil de la comarca que ha de servir per conèixer més a fons en quina situació es troben els i les joves i de quina manera, des dels ajuntaments, des de l’Oficina Jove o des de qualsevol altra administració, es pot donar resposta a les necessitats detectades.

Les pròximes presentacions del projecte es faran a l'Albi, la Pobla de Cérvoles i el Soleràs

El passat dissabte dia 3 es va fer la primera presentació del projecte a la localitat de Bellaguarda, on una vintena de joves van conèixer l’eina i van respondre l’enquesta. Les pròximes presentacions seran el dia 16 de juny a les 19.30 hores al Casal de l’Albi, i el dia 17 de juny a les 10.00 hores al Local de Joves de la Pobla de Cérvoles i a les 19.00 hores al Centre Cívic del Soleràs.

Segons fonts dels organitzadors, a través d’aquest nou espai, l’Oficina recopilarà tota la informació i podrà comptar, per una banda, amb les dades més actualitzades sobre de la situació laboral i acadèmica dels joves; i per l’altra, amb les necessitats més reals que tenen els joves a l’hora viure, emancipar-se i participar en el si dels municipis i la comarca. Ambdues informacions serviran per poder donar una resposta més adequada a la situació personal de cada jove: si està buscant feina, si necessita suport per engegar un negoci al municipi, si vol optar a una beca, subvenció o ajut, entre altres.

El públic objectiu de l'estudi són joves entre 16 i 29 anys

L’Oficina Jove de les Garrigues compta amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca, així com d’altres agents locals i comarcals relacionats amb les polítiques de joventut, per tal que la implementació de l’eina sigui tot un èxit. 

L’eina està operativa a l’espai en línia http://enquesta.ccgarrigues.com al qual es pot accedir des de qualsevol aparell, sigui telèfon mòbil, ordinador o tauleta, i on es presenta una breu enquesta. 

El públic objectiu d’aquesta eina són tots els joves d’entre 16 i 29 anys, perfil amb el qual es treballa en la majoria de projectes de Joventut a la comarca i al qual van dirigides les polítiques que la Generalitat impulsa al territori.

Comentaris