L'oli d'oliva verge extra frena la progressió del càncer de mama

La Jornada Te_ctica sobre l'oli d'aquest divendres a la 55a Fira de l'Oli i les Garrigues

El Doctor Eduard Escrich, demana als polítics i administracions que col·laborin en la tasca de divulgació de la importància de la nutrició en la salut, i en el consum de productes de qualitat, com l'oli extra verge, per prevenir malalties

L'organització de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha atorgat el Premi Cultura de l'Oli 2018 al Doctor Eduard Escrich, per la dedicació de més de trenta anys a la recerca de la relació entre la nutrició i el desenvolupament del càncer. Escrich ha explicat que els resultats posen de relleu la contribució del consum d'oli d'oliva verge extra en la prevenció del càncer de mama, entre altres beneficis i propietats protectores, especialment si es combina amb una dieta equilibrada i un estil de vida saludable. 

L'investigador ha destacat que aquestes qualitats s'han detectat en els compostos bio actius que tan sols conté l'oli verge extra i no en altres varietats. És per això que la recomanació seria de prendre poca quantitat, de molta qualitat i durant tota la vida, segons Escrich.

Escrich, que ha rebut el guardó en el decurs de l'acte inaugural de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebra a les Borges Blanques, ha demanat a les autoritats i administracions que donin suport a la divulgació dels estudis del seu departament entre els professionals i tècnics de la sanitat, així com en sector de la població. Segon el científic, amb més coneixement sobre els hàbits alimentaris es podrien prevenir moltes malalties. 

La 55a Fira de l'Oli i les Garrigues ha obert les portes aquest divendres a les Borges Blanques amb la presència d'uns 150 expositors de diferents sectors especialment de l'àmbit agroalimentari, d'entre els quals 32 són cooperatives, molins i empreses del sector oleícola, un xifra rècord en el certamen. En el marc de la fira, s'han organitzat fins diumenge diferents activitats com ara jornades tècniques, xerrades, demostracions i tastos de diferents productes del territori però amb l'oli d'oliva verge extra com a gran protagonista. En aquest sentit, a més de conèixer i degustar el producte estrella del certamen, el públic també podrà gaudir d'espectacles de cuina en directe a càrrec de tres xefs que sumen quatre estrelles Michelin, Fran López, Xixo Castaño i Jeroni Castell. L'encarregada d'inaugurar l'edició d'aquest any ha estat l'escriptora i periodista Pilar Rahola. El certamen espera superar els 72.000 visitants i els 69.000 litres d'oli venuts en la darrera edició.

Comentaris