La Marxa Excursionista de les Borges ret homenatge al cronista Manel Giné

La caminada popular ja compta amb 120 inscrits

Marxa Excursionista de les Garrigues 2013
photo_camera Marxa Excursionista de les Garrigues 2013.

El Centre Excursionista Borges-Garrigues ha preparat per aquest diumenge 12 d'octubre, la 30a edició de la Marxa Excursionista, una caminada popular que homenatjarà l’historiador local i cronista Manel Giné, personatge molt popular a les Borges i a la comarca traspassat el passat 14 de maig. A dia d’avui ja són 120 les persones inscrites a la marxa, de deu quilòmetres de recorregut, però l’organització apunta que finalment els participants seran uns 150.

El president de l’entitat, Jordi Giné, ha explicat que la marxa es converteix en el memorial Manel Giné “perquè és una manera d’homenatjar aquest personatge clau en la història de les Borges i de les Garrigues i molt important pel Centre Excursionista, ja que en va ser president durant molts anys a més d’impulsor de moltes de les activitats que s’hi ha organitzat”. Per la seva banda el regidor d’Esports, Francesc Mir, ha volgut felicitar el Centre Excursionista “per haver aconseguit mantenir la Marxa durant 30 anys, convertint-la en una de les cites més tradicionals de la ciutat”. Mir també ha volgut expressar la satisfacció del consistori pel fet que la Marxa Excursionista “esdevingui un homenatge al qui va ser una de les persones més implicades en la promoció de la cultura i del territori garriguenc”.

La Marxa Excursionista arrencarà amb un esmorzar popular que tindrà lloc a la placeta del Terrall entre les 9 i les 10 del matí. Seguidament començarà la caminada, que portarà els participants cap al poblat de Castellots i seguirà fins a la Floresta, on es podran veure el pou de gel i el castell. Durant el recorregut també es podran admirar les diferents construccions de pedra seca. El trajecte finalitzarà cap a la una del migdia a l’ermita de la Font Vella, on tindrà lloc un sorteig d’obsequis.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement