22.05.2022 |
Territoris.cat

Marxa de Torxes a les Borges i 26 autocars de les Garrigues a la Via Lliure per la Diada Nacional

Les Borges Blanques avançarà els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya al proper 10 de setembre, a partir de les 22:30 hores la Plaça porxada acollirà la IV Marxa de Torxes per la Independència. 

Marxa de torxes per la independència a les Borges
La Marxa de torxes per la independència a les Borges Blanques.
Marxa de Torxes a les Borges i 26 autocars de les Garrigues a la Via Lliure per la Diada Nacional

Les Borges Blanques ha avançat els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a aquest 10 de setembre, com ja ha fet els darrers anys. A partir de les 22:30 hores la Plaça porxada acollirà la IV Marxa de Torxes per la Independència, que recorrerà els carrers del centre històric i finalitzarà davant de l’Espai Macià

Amb aquesta manifestació es pretén recolzar des de la ciutat la participació l’endemà a la Via Lliure a la Meridiana de Barcelona, una iniciativa que comptarà amb una gran presència de veïns de les Borges i de les Garrigues, als trams 62 i 63, pel que s’hi desplaçaran 5 autocars de les Borges i un total de 26 de les Garrigues, a més de nombrosos cotxes particulars. A més, els trams garriguencs comptaran amb animació a càrrec dels grups de batucada Pim Pam Dale Maraca d’Arbeca i Fot-li fort de la Floresta, a més dels grallers i geganters de l’Espluga Calba, els grallers de Tarrés i del Vilosell, els castellers de Guissona i l’actuació de la Cobla Quartana, del cantautor Joan Baró i del duet de trompeta Dani i Joel.   

La Marxa de Torxes, organitzada per la plataforma Ara és l’hora, que aglutina Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), compta amb el suport de l’Ajuntament de les Borges Blanques. La trobada arrencarà a dos quarts d’onze de la nit amb una concentració dels participants a la Plaça porxada. Seguidament, s’iniciarà la marxa que acabarà a l’Espai Macià, on tindrà lloc unes paraules de l’alcalde Enric Mir i la lectura del manifest a càrrec del coordinador d’Òmnium Cultural a les Garrigues, Emili Farré. En el transcurs de l’acte hi haurà una lectura de poemes patriòtics a càrrec de la poetessa Meritxell Cucurella i finalitzarà amb el Cant dels Segadors. L’alcalde, Enric Mir, ha recordat que aquestes properes eleccions són les de la nostra vida i tenim a tocar poder canviar la història de Catalunya a millor per a les properes generacions, i per aquest motiu ha animat als veïns de les Borges i de les Garrigues a sortir al carrer i prendre part tant en els actes que es fan a la ciutat com en la Via Lliure.

D’altra banda, el dia 26 de setembre tindrà lloc la cantata 1714-2014, 300 anys vencent, obra de l’autor i director Josep Rosinach, a les 20 hores al Pavelló Francesc Macià. L’acte organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, reunirà més de 200 cantaires i músics, que repassaran els successius episodis que han marcat els darrers 300 anys de la Història de Catalunya.
 

Marxa de Torxes a les Borges i 26 autocars de les Garrigues a la Via Lliure per la Diada Nacional
comentaris