24.10.2021 |

"El Mercat de la Ganga ens ajudarà a incentivar el comerç de les Borges"

La capital acollirà aquest disabte la XXIX edició del Mercat de la Ganga, que organitza l'Agrupació de Comerciants en col·laboració amb la regidoria de Promoció Econòmica i que tindrà una quinzena de parades. La presidenta de l'entitat, Montse Pijuan, ens explica perquè és important aquest esdeveniment per a les Borges.

La presidenta de l'Agrupació de Comerciants, Montse Pijuan
La presidenta de l'Agrupació de Comerciants, Montse Pijuan.
"El Mercat de la Ganga ens ajudarà a incentivar el comerç de les Borges"

Des de dos quarts de deu del matí i fins a dos quarts de dos del migdia els carrers del Centre Històric de les Borges acolliran un nou Mercat de la Ganga,, que enguany compta amb 27 comerços participants que oferiran els seus productes a preus molt reduïts. La principal novetat és la possibilitat de guanyar tres caps de setmana de somni omplint les butlletes que oferiran les parades associades després d’haver realitzat una compra.

- Quin és l'objectiu d'aquest mercat?

- Volem dinamitzar el comerç, és el nostre principal repte. És una acció més de les que organitza l'Agrupació de Comerciants, ja que fa vint-i-nou anys que celebrem el mercat, i ja és una tradició a les Borges. Durant els últims anys a més, s'hi ha afegit la presència de la crisi econòmica. Molta gent passa moments difícils i el Mercat de la Ganga és una gran ocasió per trobar productes de primera necessitat a preus molt i molt assequibles.

- Què hi trobarem al mercat?

- Tot tipus de productes i d'ofertes! Potser els més coneguts són la roba, els complements i el calçat, però també hi haurà llenceria, productes per al bany i material per a la construcció i productes agroalimentaris. L'oferta és molt àmplia.

- Enguany el ganxo per atraure el públic és el sorteig de tres caps de setmana de somni. Com funciona?

- Per cada compra als comerços i establiments associats, que estaran ubicats al tram més comercial de les Borges -la plaça Constitució, el carrer el Carme, el carrer Nou i el carrer la Bassa, mentre que la resta d’establiments oferiran les seves ofertes a l’interior dels comerços- els clients podran omplir una butllets i dipositar-la a les urnes d'aquests establiments. Llavors, el proper 10 de maig tindrà lloc el sorteig a la Cambra de Comerç.

-Quines són les altres iniciatives que es porten a terme des de l'Agrupació de Comerciants?

- Sempre organitzem dos mercats anuals, el d'hivern i el d'estiu, que es fan a finals de temporada per oferir tots els productes que ens han quedat en estoc a preus molt rebaixats. També fem la campanya de Nadal i reis, durant els mesos de desembre i gener. Ara estem estudiant la possibilitat d'organitzar campanyes mensuals per sectors, és a dir, que cada mes els comerços associats d'un sector en concret oferissin ofertes concretes i rebaixes. La previsió és iniciar aquest tipus de campanya a l'estiu, però encara estem ultimant-ne els detalls.

- Per què és important formar part de l'Agrupació?

- Principalment perquè com a col·lectiu tens més força a l'hora d'anar a demanar qualsevol subvenció o projecte. Ara passem uns moments crítics a nivell econòmic i segons quines coses no les podríem assumir els comerços de manera individual.

"El Mercat de la Ganga ens ajudarà a incentivar el comerç de les Borges"
comentaris