Meritxell Serret avala la Fira de les Garrigues com el millor referent de l’oli a Catalunya

Aquest dissabte, 21 de gener, ha tingut lloc l’acte d’agermanament entre la DOP les Garrigues, la més antiga de l’Estat espanyol, i la DO Penedès en el marc de la 54a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues.

Agermanament de la DO PENEDÈS i amb la DOP les Garrigues. (1)
photo_camera Durant la jornada s'ha portat a terme l'agermanament de la DO PENEDÈSi amb la DOP les Garrigues.

Meritxell Serret ha posat de manifest que aquest agermanament és una mostra de que “tenim un sector dinàmic, que mira al futur, s’organitza i fa noves propostes”. A la vegada, també ha assenyalat que els consumidors cada cop són més conscients de la qualitat del producte i ha volgut mostrar el seu “suport a la pagesia que alimenta la cultura gastronòmica”. Visita de la consellera al recinte firal.

Durant el transcurs de l’acte, han intervingut diferents personalitats com l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, i el President de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau. S’ha dut a terme la firma de diplomes que han certificat l’agermanament i s’ha dut a terme un intercanvi d’obsequis. Esmorzar popular celebrat a la Fira de l'Oli i les Garrigues.

D’altra banda, s’ha emès en directe des de l’espai plató del pavelló de l’Oli el programa Via Lliure de RAC1, líder d’audiència de la ràdio a Catalunya els caps de setmana, conduit per Xavi Bundó. Al llarg del programa, s’han entrevistat diferents personalitats destacades i també s’ha pogut gaudir de música en directe.

A primera hora del matí s’ha celebrat un esmorzar popular a la placeta del Terrall organitzat per l’Agrupació de ramaders d’ovi i cabrum de les Garrigues i el Pla d’Urgell. També s’ha dut a terme un taller de tast d’oli infantil a càrrec del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya  i un taller de mandales per a totes les edats de la mà d’Àurea Vives i un tast de vins a càrrec del celler Vinya els Vilars d’Arbeca i maridatge amb la carn d’ovi, cuinada per la cuina de l’Araceli, i un xou-cooking a càrrec d’Eduard Ivars, entre altres actes. D’altra banda, la cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha visitat també el recinte firal.