30.09.2022 |
Territoris.cat

Més de 3.000 persones passen cada diumenge pel nou mercat d’antiguitats de les Borges

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha fet avui balanç dels sis primers mesos del trasllat del mercat d'antiquaris, brocanters i col·leccionistes que es feia cada diumenge al matí al costat de Masia Salat, a la nova ubicació de la Plaça Europa de la capital de les Garrigues.

Autoritats i responsables al mercat d'antiquaris i col·leccionistes dels diumenges a les Borges
Autoritats i responsables al mercat d'antiquaris i col·leccionistes dels diumenges a les Borges
Més de 3.000 persones passen cada diumenge pel nou mercat d’antiguitats de les Borges

El regidor de Vies Públiques, Daniel Not, ha destacat que durant aquests sis primers mesos la mitjana és de més de 60 parades cada setmana, que arriben a les 80 si fa bon temps. Not ha manifestat que els paradistes estan satisfets i tenen molt bones sensacions amb aquest nou emplaçament, situat al bell mig del centre de les Borges, ja que tornen cada setmana, atrets per la mitjana de més de 3.000 persones que hi passen cada diumenge i que a l’estiu es preveu que encara augmenti.

El regidor ha afegit que aquesta nova ubicació, que s’ha ampliat recentment amb el solar de l’antic Mercat Central, genera vida a tot el poble i gaudeix d’un entorn preparat per acollir els vehicles i visitants que s’hi desplacen. Alhora, ara el mercat disposa de tots els permisos i llicències en regla, cosa que permet a la Policia Local i altres cossos de seguretat, fer el corresponent control i seguiment dels venedors ambulants i dels productes que hi exposen per ser comercialitzats.

L'Ajuntament de les Borges Blanques va suspendre el mercat que es feia des del 2010, a instàncies de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida de la Generalitat de Catalunya. Una resolució de l'estiu de 2015 de l’organisme va denegar el pla especial per desenvolupar activitats en aquesta zona que no estiguessin relacionades amb la restauració i els serveis, pel que es va haver de suspendre el mercadet, ja que no estava legalitzat ni disposava de llicència.

A més a més, els tècnics municipals d'Activitats, també havien elaborat informes que avaluaven l'activitat com a desfavorable, pel perill que implicava el trànsit de vehicles sense que hi hagués un pas segur, ja que es tractava d'un punt d'elevada sinistralitat i que molts assistents al mercadet aparcaven a l'altre costat de l’N-240 i la creuaven caminant, amb el risc que això implicava.

Tot plegat ve fer que l'Ajuntament de les Borges, per no perjudicar l'activitat, que atreu força gent, però s'ha de fer de manera correcta i segura, es reunís amb representants dels paradistes per buscar solucions i que el mercat pugui continuar fent-se a la seva actual nova ubicació, que es va estrenar el dia 11 d’octubre del 2015.

 

Més de 3.000 persones passen cada diumenge pel nou mercat d’antiguitats de les Borges
comentaris