Més de 500 puntaires a la trobada del diumenge de les Borges

El Pavelló de l'Oli va acollir la dissetena Trobada de Puntaires, que va tenir lloc durant el matí i va incloure demostracions de manualitats, una rifa i la possibilitat de visitar una vintena de parades de productes relacionats amb les labors
Les autoritats van ser presents al sorteig d'obsequis
photo_camera Les autoritats van ser presents al sorteig d'obsequis

Les més de 500 puntaires inscrites es van concrentrar durant tot el matí al Pavelló de l’Oli, on van exposar els seus treballs d’elaboració de puntes de coixí. El públic que es va aplegar a les Borges van poder veure diferents peces com mocadors, roba per nadons, ventalls i mantells, elaborades a mà i amb diferents tècniques com la blonda catalana o la punta tradicional. A mig matí les dones de la Rosada, entitat organitzadora de l'acte en col·laboració amb l'Ajuntament, va repartir l’esmorzar als participants, un entrepà de pernil, i més tard va donar un obsequi commemoratiu de la trobada a tots els inscrits. A més, es van vendre tires de números per la rifa que va tenir lloc al final de l’acte i en la què es van sortejar una cinquantena de regals, obsequi dels diferents comerços de la població. La cloenda, a les 13.45 hores, va anar a càrrec de la presidenta de l’entitat, Isabel Escudero, i de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, qui va afirmar que la trobada “és un acte de germanor entre les puntaires d’arreu de Catalunya, a les quals cal agrair i donar tot el suport, ja que amb les seves obres d’art mantenen viva una de les tradicions més nostrades”.

Les puntaires –bàsicament dones grans però també joves i algun home- van arribar principalment de les terres de Lleida, tot i que també n’hi va haver de Barcelona, Tarragona, Girona i de la resta de l’Estat, com va ser els cas d'un grup de Sarragossa.

Comentaris