Més d'un centenar de controls de glucosa gratuïts a les Borges

La capital commemora el Dia Mundial de la Diabetis amb una taula informativa ubicada al mercat on els ciutadans s'han pogut fer proves de sucre i de tensió arterial

Dia Mundial de la Diabetis
photo_camera Els organitzadors han muntat una parada amb prouctes específics per a diabètics

La capital de les Garrigues s’ha sumat avui a la commemoració del Dia Internacional de la Diabetis amb la instal·lació d’una taula informativa al mercat on els ciutadans s’han pogut fer controls gratuïts de glucosa i de tensió arterial. La iniciativa, impulsada per l’Associació de Diabètics de Lleida, la subdelegació de les Borges i l’Ajuntament de la localitat, ha comptat amb més d’un centenar de participants.

Aquesta edició és la desena que celebra l’Associació de Diabètics de Lleida a la subdelegació de les Borges Blanques. La regidora de Benestar Social, Família i Salut, Pili Chimenos, destaca “el fet que continuï la línia de col·laboració ja iniciada fa deu anys amb l’Associació de Diabètics de Lleida, perquè gràcies a aquest suport estem omplint el nostre objectiu, que no és altre que arribar al màxim de gent possible”. La regidora creu que “el més rellevant és sensibilitzar a la població de la importància de la prevenció de malalties que, a la llarga, poden fer minvar la nostra salut i en conseqüència, la nostra qualitat de vida”. Per aquest motiu l’Ajuntament no només col·labora amb l’Associació de Diabètics de Lleida organitzant aquesta taula informativa sinó que té previst organitzar abans que s’acabi l’any “diferents xerrades informatives a càrrec d’experts, amb consells sobre salut i prevenció de riscos” apunta.

Durant el matí també s’ha venut material i aliments específics per a diabètics i s’ha celebrat el sorteig d’una cistella amb menjar sense gluten, un premi que ha recaigut en Maria Dolors Santos, veïna de les Borges.

Segons dades facilitades per l’Associació, a la comarca de les Garrigues hi ha unes 1.500 persones afectades per la diabetis.

Comentaris