19.08.2022 |
Territoris.cat

Més d’un centenar d’assistents a l’acte 9NSomTots a les Borges Blanques

Aquest dimarts, 13 d’octubre, Òmnium Cultural, l’ANC, l’AMI i l’ACM van convocar concentracions de suport als imputats per la consulta popular del 9 de novembre del 2014, davant de tots els ajuntaments catalans. 

Concentració de suport als imputats pel 9N a les Borges Blanques2
Concentració de suport als imputats pel 9N a les Borges Blanques.
Més d’un centenar d’assistents a l’acte 9NSomTots a les Borges Blanques

Aquest dimarts, 13 d’octubre, Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis van convocar concentracions de suport als imputats per posar les urnes a la consulta popular del 9 de novembre del 2014, davant de tots els ajuntaments catalans. 

A les Borges Blanques, més d’un centenar d’assistents van cridar consignes de recolzament al president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, a més de proclames en favor de la llibertat, la democràcia i la independència de Catalunya. L’alcalde Enric Mir va ser l’encarregat de donar la benvinguda i presentar els motius de l’acte, i el delegat comarcal d’Òmnium a les Garrigues, Emili Farré, va llegir el manifest d’Ara és l’hora. Abans de finalitzar l’acte, tots els participants van cantar Els Segadors.

D’altra banda, aquest dijous, 15 d’octubre, la capital de les Garrigues commemorarà el 75è aniversari de l’afusellament de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys. Els actes es duran a terme a la plaça de la Llibertat de les Borges, on hi ha un monument dedicat al president màrtir i començaran a dos quarts de set del matí, coincidint amb l’hora de l’afusellament de Companys, i està convocat per la CUP. A les 20 hores serà el torn de l’acte d’ERC i, finalment, a les 20:30 hores, hi haurà l’acte institucional de l’Ajuntament de les Borges Blanques.

Més d’un centenar d’assistents a l’acte 9NSomTots a les Borges Blanques
comentaris