Més d'un centenar d'infants participen en el taller "Menja fruita" per a prevenir el càncer

A través d'un espectacle infantil i un taller de fruita que ha tingut lloc al Pavelló de l'Oli de les Borges

Campanya Menja fruita a les Borges
photo_camera Els protagonistes de l'activitat són els infants de P4 i P5 de les dues escoles de la ciutat.

La capital de les Garrigues ha acollit aquest matí l’espectacle infantil “Menja fruita” dirigit als nens de 4 i 5 anys i les seves famílies per sensibilitzar-los de la importància de la ingesta de fruita a la dieta. En total, 122 infants dels centres escolars del municipi, els col·legis Mare de Déu de Montserrat i Joan XXIII, han gaudit de l’actuació que ha anat a càrrec de la companyia La mama i la padrina, i d’un taller de fruita durant el qual han esmorzat elaborant les seves pròpies brotxetes amb trossos de poma, pera, plàtan, síndria, meló, préssec, kiwi i mandarina.

La iniciativa, que té lloc per tercer any consecutiu a les Borges, s’emmarca dins la celebració de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer 2014, la campanya anual de promoció de la salut i prevenció del càncer que organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) des de l’any 2004.

L’acte, que ha tingut lloc al Pavelló de l’Oli, ha comptat amb la presència de la regidora de Benestar Social, Família i Salut de l’Ajuntament de les Borges, Pilar Chimenos, qui ha volgut destacar “la importància de la fruita i la verdura en la dieta dels nostres infants per a la prevenció de futures malalties com el càncer”. Chimenos ha explicat que aquesta campanya, que té lloc gràcies a la col·laboració dels centres educatius, “permet fer pedagogia i promocionar la vida sana i el menjar saludable”.

Finalment Chimenos ha afirmat que des del consistori, “es dóna suport a tots els actes que promouen la vida sana i la salut, ja que és molt important tenir consciència d'aquestes mesures de prevenció de malalties”.

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) recomana consumir 5 racions diàries de fruita i verdura i fer 30 minuts d'activitat física moderada de manera regular cinc dies a la setmana.

Comentaris