Més d'un centenar de sardanistes a les primeres jornades de divulgació 'Enganxa't a Juneda

Més d'un centenar de participants han participat a Juneda aquest cap de setmana en les primeres jornades de divulgació sardanista 'Enganxa't'.

Enganxat
photo_camera Les Jornades de divulgació Enganxa't dels sardanistes a Juneda.

Més d'un centenar de participants han omplert la granja les Obagues de Juneda aquest cap de setmana per compartir experiències sardanistes i analitzar la situació de la sardana en el context actual i han culminat amb èxit les primeres jornades de divulgació 'Enganxa't', organitzades per la Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

Una de les activitats amb interès i més destacades ha estat un debat intragrupal per compartir experiències i recursos a l'hora d'ensenyar la sardana. Per fer-ho, els participants han hagut de respondre diferents preguntes que feien reflexionar com es podien convèncer uns pares per apuntar als nens a sardanes o com actuar si en un curs, els assistents deixen d'anar a les sessions. D'aquesta manera, s'ha volgut reflexionar sobre la manera de fer entrar els més joves en el món de la sardana, quan tradicionalment hi ha certa reticència.

La jornada d'aquest diumenge s'ha completat amb un debat sobre la comunicació dels actes sardanistes que ha permès analitzar amb profunditat la presència als mitjans de comunicació del món sardanista. Entre altres coses s'ha destacat la importància de la innovació, de la imatge de qualitat i la necessitat de 'vendre' aquest tipus d'esdeveniments per cridar l'atenció dels periodistes i espectadors i lectors. També s'ha volgut parar especial atenció a la importància de les xarxes socials a l'hora de difondre informació de manera ràpida i massiva.

Aquest debat ha servit de contrapunt a la conferència que el periodista Carles Capdevila va dur a terme davant un centenar de persones aquest dissabte al vespre. Capdevila va demanar deixar de banda la teoria de la conspiració per aconseguir buscar elements mediàtics que permetin entrar els continguts sardanistes als mitjans generalistes com els diaris o els informatius televisius.

El president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, i el president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, Carles Vall, han estat els encarregats de cloure les jornades que també han comptat amb la presentació del projecte Gira i Gira, el projecte d'ensenyament de sardanes a les escoles SardaTIC i l'actuació dels Polcasol3. 'Enganxa't' ha volgut combinar la reflexió i el debat del món sardanista amb estones d'oci que permetin crear singergies i continuar treballant per la difusió de la sardana.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement