18.04.2021 |
Territoris.cat

Mig centenar de voluntaris pel Gran Recapte d'Aliments a les Garrigues

Els veïns poden deixar els aliments a les botigues adherides de les Borges, Juneda i Cervià

recapte d'aliments
La iniciativa solidària té lloc entre avui i demà a tot Catalunya
Mig centenar de voluntaris pel Gran Recapte d'Aliments a les Garrigues

El Gran Recapte d'Aliments també ha arribat a les Garrigues, on aquest cap de setmana els veïns podran col·laborar per a que les persones més necessitades rebin aliments. Els garriguencs poden contribuir a ajudar els qui més ho necessiten a través d0aquesta iniciativa que té lloc avui i demà a tota Catalunya i que a les Borges està organitzada pels voluntaris de Càritas Parroquial del municipi, que degut al bon ritme d’aportacions d’aquest matí esperen superar els més de 2.500 quilos de menjar recollit l’any passat. 

Des de primera hora del matí mig centenar de voluntaris de la comarca, de les Borges Blanques, Cervià, Arbeca i Castelldans i també de Torregrossa, recullen els aliments i productes donats pels veïns als comerços de les Borges que s’han sumat a la iniciativa (Caprabo, Carrefour i l’Agrobotiga de la Cooperativa de Sant Isidre). Els aliments recollits a la capital garriguenca, així com els de Juneda i Cervià, es destinaran íntegrament a persones de les Borges. La regidora de Benestar Social, Família i Salut, Pili Chimenos, ha destacat “la gran implicació de la ciutadania en aquesta iniciativa que gestiona el Banc d’Aliments de Lleida, un acte de gran valor en moments de crisi com els actuals, quan cal l’aportació de tothom per garantir l’alimentació de les persones que ho necessiten”.

La Diputació de Lleida lliura per segon any consecutiu 5.000 ampolles d’oli al Banc dels Aliments

D'altra banda la Diputació de Lleida ha lliurat per segon any consecutiu 5.000 ampolles d’oli al Banc dels Aliments amb l’objectiu de fer arribar aquest producte als col·lectius més desfavorits. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb el president de la Denominació d’Origen Garrigues (DOG), Joan Segura, ha entregat les ampolles d’oli al president del Banc dels Aliments, Joan Saura, qui ha agraït aquesta donació.

Reñé va adquirir aquest compromís l’any passat amb el llavors president del Banc dels Aliments de Lleida, Josep M. Forné. El president de la Diputació de Lleida va realitzar les gestions oportunes per tal d’atansar els productors alimentaris de les comarques lleidatanes a aquells col·lectius més desfavorits i així facilitar aliments a les persones que més ho necessiten.

Després de fer el lliurament, Reñé ha reiterat el compromís de la institució amb aquelles entitats que ajuden persones que tenen dificultats econòmiques “per tal que en cap cas no es traspassi la línia vermella que posi en qüestió necessitats bàsiques de les famílies, com és l’alimentació”. Hi ha productes que arriben en menor quantitat als serveis d’aliments tot i ser bàsics per una alimentació saludable, com és el cas de l’oli. Per aquest motiu, des de la corporació es va buscar la complicitat de la Denominació d’Origen Garrigues (DOG) que ha col·laborat en la iniciativa. El seu president, Joan Segura, ha indicat que es tracta d’un oli de màxima qualitat que s’ha recollit fa només vint dies.

El Banc dels Aliments és una de les entitats de caire social amb les que la Diputació de Lleida manté convenis de col·laboració per donar suport al desenvolupament de les seves activitats per als col·lectius més desafavorits.

 

Mig centenar de voluntaris pel Gran Recapte d'Aliments a les Garrigues
comentaris