Un miler d'assistents i prop de 9.000 litres d'oli venut a la Fira de l'Oli de Juncosa

Imatge de la visita guiada al molí d’oli nou de la Juncosa
photo_camera Imatge de la visita guiada al molí d’oli nou de la Juncosa

La Fira de l’Oli de Juncosa ha viscut aquest cap de setmana la seva onzena edició, composada per dues jornades amb una variada agenda d’activitats, entre les que destaquen les organitzades diumenge 25 de novembre al matí, com l’esmorzar popular durant el qual es va poder tastar l’oli novell, les visites guiades al molí de la Cooperativa Sant Isidre de Juncosa i la Fira de productes d’elaboració Artesana amb una vintena de parades artesanals, del poble i comarca, on els prop de 1.000 assistents van poder comprar productes artesanals i típics de la zona.

Dissabte al matí es va realitzar la caminada fins l’ermita de Sant Joan on es va donar esmorzar a tots els participants, consistent en pa amb oli i xocolata, per recordar menjars de tota la vida. 

Aquest any també s’han fet visites guiades pel molí d’oli nou, on socis i clients han pogut veure en primera persona tot el procés de producció de l’oli

A la tarda, els més menuts van poder construir una casa d'insectes durant el Taller de pol·linització a càrrec de Mel BeeHappy. Així mateix, la xef Montse Freixa del Restaurant el Castell de la FloresImatge de la preparació de l'esmorzar popular de la Fira de l'Oli de la Juncosata, una autèntica sommelier dels olis, va explicar la diferenciació dels olis d’oliva verge extra i com utilitzar-los en la cuina, durant la xerrada l'Oli de Juncosa a la Gastronomia.

La Cooperativa de Juncosa etiqueta el seu oli amb la marca Les Cabanes, Or Verd i EcoCabanes sota el control de qualitat de la DOP les Garrigues

Diumenge es va fer l’esmorzar popular, on prop de 1.000 persones, van degustar l’oli nou Les Cabanes amb pa torrat, llonganissa i cansalada. La diada va finalitzar amb un dinar popular organitzat per l'Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa.

Aquest any, al llarg de la fira s'han venut prop de 9.000 litres d’oli

Imatge de la Fira de l'Oli de la Juncosa

La fira està organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i Secció de Crèdit de Juncosa SCCL, l’Ajuntament de Juncosa i Diputació de Lleida, juntament amb la col·laboració de diferents associacions i entitats municipals. 

Imatge de la preparació de l'esmorzar popular amb pa torrat, llonganissa i cansalada a la Fira de l'Oli de la Juncosa

comentaris