Millora del mur de la plaça de la Capella, al centre històric de Borges

L'obra, amb un pressupost de 7.000 euros, va començar al febrer i està previst que s'acabi aquesta setmana

Visita als treballs d'arranjament de la paret de la plaça de la Capella interior
photo_camera Visita als treballs d'arranjament de la paret de la plaça de la Capella

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, i el gerent d’Urbanisme, Albert Quintillà, han visitat aquest dimecres els treballs d’arranjament i adequació del mur de la plaça de la Capella, al Centre Històric de la capital de les Garrigues, per deixar-lo en pedra vista.

Les obres, que afecten la paret que dóna al carrer la Font i finalitzaran aquesta setmana, van començar el 22 de febrer i formen part del projecte de rehabilitació de la part més antiga de la ciutat per fer-la més atractiva i vistosa per a la població i els turistes. Amb aquestes actuacions, entre altres, ja s’ha fet noves la plaça Ramon Arqués al davant de l’Espai Macià, la plaça Abadia al costat de l’església i s’està restaurant l’antic molí d’oli de Cal Gineret, situat just davant de la plaça de la Capella.

L'Ajuntament ha portat a terme altres actuacions també a les places Ramon Arqués i Abadia i a l'antic molí d'oli de Cal Gineret

Els actuals treballs els va iniciar la brigada municipal, que després de fer unes cates prèvies a l'arrebossat del mur per comprovar el tipus i l’estat de la pedra, s'han encarregat de picar-lo. Posteriorment, una empresa constructora local s'ha fet càrrec de rejuntar les pedres.

L’actuació té un pressupost de 7.000 euros i també ha servit per arranjar l'antic magatzem de la bàscula, situat al mig del mur, per restaurar-lo i recuperar l'arc de volta catalana que hi ha a l’interior. Igualment, el consistori està modificant l’actual sistema d’aparcament de la plaça per ampliar-lo, pel que està estudiant convertir-lo en bateria i ha reubicat els contenidors de recollida selectiva a la vorera del davant, que ara està previst que s’arrangi, ja que presenta alguns trams força deteriorats.

Comentaris