30.11.2021 |
Territoris.cat

Millora del mur de la plaça de la Capella, al centre històric de Borges

L'obra, amb un pressupost de 7.000 euros, va començar al febrer i està previst que s'acabi aquesta setmana

Visita als treballs d'arranjament de la paret de la plaça de la Capella interior
Visita als treballs d'arranjament de la paret de la plaça de la Capella
Millora del mur de la plaça de la Capella, al centre històric de Borges

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, i el gerent d’Urbanisme, Albert Quintillà, han visitat aquest dimecres els treballs d’arranjament i adequació del mur de la plaça de la Capella, al Centre Històric de la capital de les Garrigues, per deixar-lo en pedra vista.

Les obres, que afecten la paret que dóna al carrer la Font i finalitzaran aquesta setmana, van començar el 22 de febrer i formen part del projecte de rehabilitació de la part més antiga de la ciutat per fer-la més atractiva i vistosa per a la població i els turistes. Amb aquestes actuacions, entre altres, ja s’ha fet noves la plaça Ramon Arqués al davant de l’Espai Macià, la plaça Abadia al costat de l’església i s’està restaurant l’antic molí d’oli de Cal Gineret, situat just davant de la plaça de la Capella.

L'Ajuntament ha portat a terme altres actuacions també a les places Ramon Arqués i Abadia i a l'antic molí d'oli de Cal Gineret

Els actuals treballs els va iniciar la brigada municipal, que després de fer unes cates prèvies a l'arrebossat del mur per comprovar el tipus i l’estat de la pedra, s'han encarregat de picar-lo. Posteriorment, una empresa constructora local s'ha fet càrrec de rejuntar les pedres.

L’actuació té un pressupost de 7.000 euros i també ha servit per arranjar l'antic magatzem de la bàscula, situat al mig del mur, per restaurar-lo i recuperar l'arc de volta catalana que hi ha a l’interior. Igualment, el consistori està modificant l’actual sistema d’aparcament de la plaça per ampliar-lo, pel que està estudiant convertir-lo en bateria i ha reubicat els contenidors de recollida selectiva a la vorera del davant, que ara està previst que s’arrangi, ja que presenta alguns trams força deteriorats.

Millora del mur de la plaça de la Capella, al centre històric de Borges
comentaris