17.01.2022 |
Territoris.cat

Milloren l'entorn del Turó del Castell d'Arbeca

La Diputació de Lleida i l'Obra Social "la Caixa" han recuperat i millorat l'entorn del Turó del Castell d'Arbeca, que va patir la caiguda d'arbres i el deteriorament dels talussos existents després del temporal de vent de l'any 2009.

RMora_Actuacio_Arbeca_001_VR
La diputada Mora, l'alcalde Simó i el representant de la Caixa han visitat els treballs de millora a Arbeca.
Milloren l'entorn del Turó del Castell d'Arbeca

La Diputació de Lleida i l'Obra Social "la Caixa" han recuperat i millorat l'espai natural que es troba a l'entorn del Turó del Castell d'Arbeca i que va patir la caiguda d'arbres i el deteriorament dels talussos existents després del temporal de vent de l'any 2009.

A més de la neteja i esbrossada de l'entorn, s'han restaurat i construït els murs de pedra per la contenció dels talussos i s'han condicionat els camins interiors al talús de l'espai natural. Els treballs també han inclòs la instal·lació del sistema de drenatges i d'una tanca de fusta a tot el camí d'accés com a protecció per a les persones que vulguin fer aquest recorregut fins al castell.

Aquest divendres, la diputada Rosa Maria Mora i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Lleida, Geremi Camí, han visitat la zona recuperada, juntament amb l'alcalde del municipi Joan Miquel Simó. Aquesta actuació ha suposat una inversió per part de l'entitat financera de 37.045 euros i ha donat feina a tres persones en risc d'exclusió social.

La recuperació i millora de l'espai natural del Turó del Castell d'Arbeca és una de les 11 actuacions que l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Lleida han desenvolupat el darrer any a diferents municipis de les comarques lleidatanes, i que han suposat una inversió de 445.231,68 euros.

El Programa de Conservació i Millora d'Espais Naturals, que impulsen ambdues institucions es va posar en marxa el 2006 amb un doble objectiu: millorar els espais naturals de la demarcació i facilitar l'accés al món laboral a les persones en risc d'exclusió.

Mitjançant aquesta col·laboració, la Diputació de Lleida i "la Caixa" han fet actuacions de manteniment d'hàbitats d'interès natural; de millora dels espais fluvials, aiguamolls i formacions de ribera; de restauració d'àrees degradades; de millora de la connectivitat ecològica i paisatgística, i de preservació de la biodiversitat a diferents punts de la demarcació de Lleida.

Milloren l'entorn del Turó del Castell d'Arbeca
comentaris