La vaga convocada contra la LOMCE i les retallades en Educació ha passat gairebé de llarg a la comarca de les Garrigues. La gran majoria dels docents dels diferents centres educatius han optat per seguir amb el dia a dia habitual i fer classe, de manera que entre el professorat el seguiment ha sigut ben bé escàs. No obstant, els alumnes de secundària dels dos instituts de la comarca, l'IES l'Olivera de la Granadella i l'IES Josep Vallverdú de les Borges, sí que han respost a la convocatòria contra la llei Wert i les retallades en Educació.
Pel que fa a les escoles de primària, l'escola Manuel Ortiz de Juneda ha vist com un terç del seu personal docent se sumava a la vaga i a Arbeca, de tota la comunitat educativa de l'escola Albirka només un membre s'hi ha adherit. Pel que fa a les Borges, l'escola Joan XXIII ha seguit avui el seu ritme habitual de classes mentre que al col·legi Mare de Déu de Montserrat el seguiment de la vaga ha estat del 100%. Segons la directora del centre, Marta Bella, "alumnes i professors han participat en una jornada reivindicativa i festiva a l'escola". Al llarg del dia s'han fet pancartes, murals i diferents activitats, com el ball d'una sardana al pati de l'escola. "Els docents del centre estem d'acord amb la vaga, amb el que es reivindica, però no estem d'acord amb el com, amb la manera de fer-ho", afirma Bella.
D'altra banda la ZER Riu Set, formada per les escoles de Vinaixa, l'Albi, Cervià de les Garrigues i la Pobla de Cérvoles ha decidit no adherir-se a la vaga. El mateix ha poassat a la ZER L'Aranyó, on els alumnes i mestres de l'Albagés, el Cogul i Castelldans també han seguit el ritme habitual de classe. No obstant, els alumnes d'aquest últim municipi han vist com els mestres i pares vestien avui les ja conegudes samarretes grogues reivindicatives en favor de l'educació pública de qualitat i en contra de les retallades. A més, l'escola ha lluit durant tota la jornada un llaç groc de grans proporcions a l'entrada del centre. Pel que fa a la ZER Pedrera, formada pels municipis de l'Espluga Calba i Puiggròs, tampoc hi ha hagut vaga, de la mateixa manera que tampoc l'han seguit ados de les localitats que formen la ZER Elaia, Bellaguarda i la Granadella. A Bovera però, una de les dos mestres que formen l'escola ha fet vaga, mentre que l'altra no.
Per la seva part la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha donat les dades que ha recollit del seguiment d ela vaga al sector educatiu entre el professorat. El Govern assegura que el 17,07% del personal dels centres públics ha secundat la protesta convocada per aquest dijous, i un 15,4% del professorat als centres concertats ha decidit també fer vaga. Les dades suposen, respecte de la darrera convocatòria al maig, un increment de quasi dos punts a l'ensenyament públic i de dotze punts en la xarxa concertada. Aquest darrer increment és per a la consellera, la prova que la protesta tenia en la LOMCE impulsada per l'Estat i en "l'amenaça al model català" el seu "punt central". Pel que fa als sindicats d'ensenyament han destacat l'èxit de la convocatòria contra la LOMCE i les retallades d''aquest dijous. CCOO, Fete-UGT, CGT, USTEC-STEs i USOC han valorat molt positivament la "pluralitat" i la presència de famílies, alumes i estudiants a les marxes que han tingut lloc arreu del territori.
Pel que fa a Lleida més de mig miler d'estudiants, segons els Mossos d'Esquadra, s'han manifestat aquest dijous en contra la reforma de la Llei d'Educació coneguda com a LOMCE i les retallades dels diferents governs en aquesta matèria. La majoria eren estudiants de secundària de diferents instituts de Lleida que s'han sumat a la vaga general d'educació però també hi havia universitaris i membres del professorat. Durant la marxa s'han cridat consignes demanant la dimissió del ministre d'Educació, José Ignació Wert, en defensa de l'escola en català i també contra el sistema capitalista i a favor de la independència de Catalunya.
Per la seva part el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha xifrat en un 20,76% el seguiment de la vaga d'aquest dijous del sector educatiu arreu de l'Estat contra la Lomce. La secretària d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio, ha qualificat la jornada de vaga de "fracàs".