25.09.2020 |
Territoris.cat

Tres models de pupitres antics exposats al Museu de Cal Pauet de les Borges

Tres models de pupitres antics exposats al Museu de Cal Pauet de les Borges

El Museu de Cal Pauet de les Borges Blanques, ubicat al passatge de la Vila de Carlet, va obrir ara fa aproximadament un any i el nombre d’objectes exposats ha anat augmentant progressivament.

Actualment s’ha afegit a l’exposició 3 pupitres dels anys 50 i 60, un fet a mà per un fuster que s’utilitzava a l’escola de Civís, un altre que s’utilitzava a l’escola de les Borges Blanques i, finalment, un tercer que era el tradicional pupitre que utilitzaven les nenes.

A l’interior del museu els visitants poden trobar molts altres objectes, ja que s’ofereix una mostra formada amb més de mil peces tan destacades com dos vehicles històrics, joguines i equips didàctics per reviure l’època.

D’altra banda, també s’ofereixen de tant en tant exposicions itinerants com la mostra de baldufes que va cedir Ramon Bragós Bardia el passat mes de Gener on els visitants van poder observar baldufes de tots els estils com les musicals, el giroscopi de Foucault o les destacades dreidels.

L’horari de visita és el dissabte durant el matí i també la tarda i el preu de l’entrada és de dos euros per persona. Per tots aquells que desitgin més informació poden contactar amb el telèfon 619 972 250 o consultar la web museulesborges.com. Actualment el 90% de les visites que rep el museu són de fora de les Borges Blanques, provinents majoritàriament de Lleida i Tarragona.

Tres models de pupitres antics exposats al Museu de Cal Pauet de les Borges