La Mostra Gastronòmica de les Garrigues ha servit més de 1.400 menús en sis restaurants de la comarca

Hi han participat els restaurants Ca la Margarida de l’Albi, La Placeta d’Arbeca, Hostal Benet de les Borges Blanques, Masia les Garrigues de les Borges Blanques, Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, i Mon’s de Tarrés
Clausura Mostra Gatronómica de les Garrigues
photo_camera Clausura Mostra Gatronómica de les Garrigues @CCGarrigues

El Consell Comarcal de les Garrigues finalitzaba el passat diumenge la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que en la seva vint-i-setena edició ha servit més de 1.400 menús entre el 6 de novembre i el 19 de desembre.  ha servit enguany més 1.400 menús, que s'han servit als restaurants Ca la Margarida de l’Albi, La Placeta d’Arbeca, Hostal Benet de les Borges Blanques, Masia les Garrigues de les Borges Blanques, Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, i Mon’s de Tarrés.

En el decurs del sopar de cloenda de la Mostra que va tenir lloc al restaurant Els Fogons de la Carme a Cervià de les Garrigues, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, va agrair als restaurants la seva participació en el certamen i va atribuir l'èxit de l’edició d’enguany a la selecció i elaboració dels plats per part dels establiments, potenciant l'oli d'oliva verge extra i els productes de proximitat. Així mateix, va encoratjar aquest sector, tan perjudicat per la pandèmia, a continuar treballant per donar a conèixer la gastronomia de les Garrigues. Setó va agrair també a la Cooperativa d'Arbeca el regal de 500 ampolles d'oli d'oliva verge extra de la primera collita que s'han repartit entre els comensals, fins a esgotar existències.

Una mostra dels plats que es serviran a la Mostra Gastronómica 1Com a novetat, cinc dels restaurants que han participat en la Mostra d’enguany compten amb el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat aquest 2021 pel Consell Comarcal i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d'oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019.

Durant la cloenda es van sortejar sis lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.) i tres lots de productes de la cooperativa Mengem Garrigues entre els comensals que havien demanat menú de la Mostra en algun dels restaurants participants.

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues s'organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i, enguany, amb la col·laboració de la Cooperativa d’Arbeca i Mengem Garrigues.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement